Tramway21 te wapen voor Amy!

Crea / News

Ieder jaar zoeken in de federatie Wallonië-Brussel ruim 600 kinderen die van hun ouders zijn gescheiden een onthaalgezin. Er bestaat weliswaar een groot aantal professionele instellingen, maar familiale ondersteuning blijft veruit het meest aangewezen om deze kinderen alle kansen te geven om zich te ontwikkelen. Pleegzorg wordt door het grote publiek ook nog te vaak verward met adoptie.

Om deze problematiek aan te pakken en deze organisatie kenbaar te maken, deed Famille d’Accueil een beroep op Tramway21, dat reeds instond voor de rebranding en enkele communicaties (identiteit, nieuwe internetsite, vader/moederdag) en vandaag een ietwat eigenaardige kamer bouwde op de place d’Armes te Namen.

LA CHAMBRE D’AMY

« Amy » is de codenaam voor deze kinderen die het leven moeten aanvatten met minder geluk dan de andere kinderen. “We vertrokken van een wat absurde vaststelling,” vertelt François Daubresse, CD bij Tramway21. “Tienduizenden gastenkamers op ons territorium blijven ongebruikt, terwijl slechts een paar honderd kinderen zoals Amy de grootste moeite hebben om op te groeien in goede omstandigheden. We besloten deze twee feiten met elkaar te confronteren en creëerden een campagne rond het thema : « Maak van uw gastenkamer een kamer voor Amy ». Sedert dinsdag kregen we enorm veel bezoeken. De minister van gezin, de pers, onbekenden... en tevens kinderen zoals Amy. De oudsten hebben kunnen getuigen. De kleinsten spraken over hun toestand en hun wensen en dromen.”

De chambre d’Amy blijft gedurende twee weken op de place d’Armes te Namen. Aarzel dus niet om er een bezoekje te brengen en te praten met de verantwoordelijken van de vereniging, om beter te begrijpen wat pleegzorg inhoudt, en misschien zelf opvang te overwegen. Verschillende activiteiten worden er voorgesteld zoals ‘s avonds de vertellingen van Amy, op woensdag Amy’s verjaardagsfeestje voor de kinderen en de wensenboom voor de kinderen die vandaag op zoek zijn naar een pleeggezin.

Credits

Client : Fédération des Services d’Accompagnement en Accueil Familial

Contacts : Aline Noel, Dominique Buchet, Jessica Cocquyt, Julie Blondiau, Laurence Vandenbemden, Arnaud Gendrot, Guy De Backer, Xavier Verstappen

Agency : Tramway21
Strategy & Account : Madeleine Leclercq
Creation : Sophie Norman, François Daubresse
Graphical Artwork : Lilas Heinix, Shanti Botman
Event Producer : France Dekeyser, Michel Huvenne
Stage Manager : Olivier Thys
Web Developper : Fix Braun, Hichem Yacia