Tsjing krijgt gratis communicatiebudget

tsjing-summit-vignette

Awards / News

tsjing-summit-vignette
Tijdens de tweede editie van de KBC Securities Entrepreneurial Summit (zaterdag 17 oktober) werd het bedrijf Tsjing uitgeroepen tot favoriete starter. Het event werd georganiseerd door KBC Securities, Bolero, Bolero Crowdfunding en Start it.  Onder het thema ‘Van bierviltje tot beursgang’ kregen 28 starters de kans hun bedrijf voor te stellen op de startersbeurs. Om de hulp aan starters tastbaar te maken, ontwikkelde het communicatiebureau Kunstmaan een wedstrijd aan de hand van een innovatieve app.
Als vaste communicatie-, design- en technologiepartner van Bolero en Bolero Crowdfunding nam Kunstmaan bij de eerste editie al de volledige styling van het event op zich. Dit jaar werd de samenwerking doorgetrokken voor o.a. de aankleding van de startersbeurs, de stands voor de starters, de aankleding van het auditorium en de foodtruck-stand. Onder het thema ‘Van bierviltje tot beursgang’ kregen 28 starters de kans hun bedrijf voor te stellen op de startersbeurs. Naast plenaire sessies met o.m. de succesverhalen van beursgenoteerde kleppers als Biocartis en Materialise, was er eveneens een plenaire pitch mogelijk voor de zes meest beloftevolle starters.
Kunstmaan organiseerde een dynamische wedstrijd om de hulp aan de starters tastbaar te maken. Aan de hand van een app op basis van NFC-technologie (Near Field Communication) kon elke bezoeker 500 Boleuro’s (de fictieve munteenheid op de summit) investeren in de starter naar keuze. Door een bierviltje in te scannen voor de stand van de favoriete starter, kon men investeren. De app werkt volgens hetzelfde principe als contactless betalen. De starter waarin het meeste Boleuro’s werden geïnvesteerd, kreeg van Kunstmaan een communicatiebudget van 7.500 echte euro om z’n merk en product verder in de markt te zetten.
Tsjing is een app waarmee je op evenementen, en binnenkort ook in horecazaken je bestelling kunt plaatsen zonder daarbij op de ober te moeten wachten. De crowdfundingcampagne van Tsjing staat momenteel live op het Bolero Crowdfunding platform. De volgende Summit vindt volgend jaar rond dezelfde periode plaats.