Twee awardshows voor podcasts op komst

Awards / Media / News

Podcasts zijn hot, dat weet u ondertussen wel - luisterde u trouwens al naar aflevering 1 van Team Talk Radio van PUB en Pan Studio?

Er staan de komende weken twee podcastprijzen in de belangstelling. De Belgian Podcast Awards vinden plaats op donderdag 25 november, die van de Oorkondes op zaterdag 4 december. Voor de publieksprijs van beide festivals kan er gestemd worden via https://www.belgianpodcastawards.be/how-to-vote.html (t/m 22 november) en via https://podcastfestival.standaard.be/nl/de-oorkondes/ (t/m 30 november). Dar vindt u ook alle genomineerden voor beide prijzen.

Opmerkelijk: Het Geluidshuis staat al jaren garant voor sterke audiocontent, zowel met radioreclame als luisterverhalen. Het audio content agency zet zich nu echter ook als podcastmaker op de kaart, met producties in eigen beheer én in opdracht van adverteerders. Het Geluidshuis sleepte vijf awardnominaties in de wacht op deze twee nieuwe podcastfestivals. Voor de Belgian Podcast Awards wisten ze de jury te overtuigen met hun eigen kinderpodcast ‘Wetenschapje’ in de categorie Wetenschap en Techniek, met ‘Museumkriebels' (i.o.v. de Gezinsbond) in de categorie ‘Cultuur en Muziek’, en met ‘Brieven aan Bijou’ (i.o.v. Stad Antwerpen) en ‘de Fantaseerspelen’ (in een creatie van Lucy i.o.v. Ketnet) in de categorie ’Fictie’. Voor de ‘Oorkondes’, het podcastfestival van De Standaard, sleepten ze een nominatie in de wacht met hun kinderpodcast Onderons (i.o.v. Joetz) in de categorie ‘Inzicht’.