Twee nieuwe bestuurders voor Rossel & Cie

Rossel vignette

News

Rossel vignetteGrégoire Dallemagne en Arnaud Laviolette stappen als nieuwe onafhankelijke bestuurders in de raad van beheer van Rossel & Cie SA, de moedermaatschappij van de Belgische persgroep Rossel. De raad van bestuur besloot namelijk haar aantal zetels met twee te versterken. Daarmee wil ze haar expertise als familieonderneming verruimen met externe kennis en vaardigheden. De twee nieuwe, onafhankelijke bestuurders brengen een schat aan ervaringen mee uit de buitenwereld.

Grégoire Dallemagne Twitter

Grégoire Dallemagne

De 43-jarige Grégoire Dallemagne studeerde als handelsingenieur af aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en haalde een MBA aan de University of Chicago. Hij startte als auditor bij Arthur Andersen. Sinds 2000 maakte hij carrière in de wereld van de telecommunicatie. Voor de internationale groep Tele2 bekleedde hij diverse directiefuncties in Zweden en Luxemburg alvorens afgevaardigde bestuurder van Tele2 - Versatel België te worden van 2003 tot 2007. Na de overname door KPN België werd hij afgevaardigde bestuurder van KPN België en lid van het directiecomité van KPN International. Van 2008 tot 2011 was hij executive vice president strategy en lid van het directiecomité van Belgacom. In september 2011 werd hij ceo van EDF Luminus en onafhankelijk bestuurder van Orange België.

De 55-jarige Arnaud Laviolette studeerde in 1983 als licentiaat in de economische wetenschappen af aan de ICHEC en haalde in 1985 een Master en Management met specialisatie in financiën aan de Université Catholique de Louvain. Na een start als financieel analist en verantwoordelijke voor M&A bij de Caisse Privée Banque - dit van 1988 tot 1996 - stapte hij over naar de divisie Investment Banking bij ING Belgium,waar hij van 2000 tot 2009 head of corporate client van de bank werd om er in 2010 het directiecomité en de raad van beheer te versterken. In het kader van die mandaten beheerde hij meer bepaald de commerciële activiteiten van de bank. In 2013 werd hij directeur verantwoordelijk voor participaties bij de Groupe Bruxelles Lambert. Momenteel is hij CFO van de internationale Belgische groep D’Ieteren.