Tweede ronde: CBC en Tramway 21 gaan duurzaam

Crea / News

CBC tramway«Duurzaam, spreekt u dat aan?». Voor het tweede opeenvolgende jaar voeren CBC en reclamebureau Tramway 21 campagne rond duurzaam beleggen. De trend lijkt zich duidelijk af te tekenen voor de Waalse bank van de KBC-groep.

Iedereen weet dat slapend geld amper rendeert. Rekening houdend met de in atie verliest het zelfs aan waarde. Een oplossing? Beleggen. En waarom niet duurzaam beleggen? Dat is precies wat CBC in deze campagne wil benadrukken, door de verschillende activiteitensectoren die betrokken zijn bij het maatschappelijk verantwoord beleggen naar voor te schuiven. In tegenstelling tot wat sommigen denken, betreft het duurzaam beleggen niet enkel het milieu of de ecologie in het algemeen, maar ook bijvoorbeeld de gezondheid of het medisch onderzoek. «Dit onderwerp spreekt ons bijzonder aan,...» zegt Marco Calant, oprichter van Tramway21. «We willen onze klanten in die richting sturen en zoeken nieuwe uitdagingen en strijdpunten voor al onze merken.»

De campagne «Beleggen» nodigt de consument rechtstreeks uit om de juiste vragen te stellen rond de uitdagingen van de toekomst. Ze stuurt hem naar een online ‘scan’ om de balans op te maken (eigen aan elke campagne van CBC) en zijn kennis van en gevoeligheid voor duurzaam beleggen te evalueren. «Uiteraard zullen we niet iedereen bereiken,» stelt Sandra Circhirillo, verantwoordelijke Marketing & Communicatie bij CBC. «Niet iedereen heeft de middelen om te beleggen, maar we willen die mensen aanspreken die reeds gevoelig zijn voor het onderwerp. De mensen die vandaag al verantwoord handelen, maar die zich afvragen hoe ze nog meer kunnen doen. We zijn er immers van overtuigd dat duurzaam beleggen bijdraagt tot een betere wereld.»

Credits

Client : CBC Banque & Assurance
Contact : Sandra Circhirillo, Valérie Stoupy, Gwendoline Hendrick Agency : Tramway21
Creation : Marco Calant, François Daubresse, Maud Samaha Strategy : Madeleine Leclercq
Graphical Artwork : Lilas Heinix, Shanti Botman
Project Manager : Astrid Wauthier
Sound : Bleu Nuit
Media : MindShare