Twitter vergroot video limiet naar 140 seconden

Twitter video 140 vignette

Media / News

Twitter video 140 vignetteVoortaan kunnen alle Twitter-gebruikers video’s tot 140 seconden op Twitter plaatsen en delen, dat was voorheen 30 seconden. Video is in opmars op Twitter sinds 1 januari 2016 is het gebruik van videotweets met meer dan 50% gestegen.

Een andere functionaliteit die is toegevoegd aan Twitter is de manier waarop video’s worden ontsloten via Twitter en Vine. Door op een videoweet of -vine op de home timeline te klikken komen gebruikers in een nieuwe full-screen interface waarop meer videotweetsuggesties te vinden zijn.

“Video krijgt een steeds prominentere rol in de real-time gesprekken die plaatsvinden op Twitter,” stelt Jack Dorsey, Twitter CEO en co-founder. In de video-app Vine worden de video’s ook langer in de toekomst. De eerste groep die daarmee begint zijn content creators uit de Verenigde Staten. Dorsey: “Wij investeren enorm in video’s en creators. We willen ervoor zorgen dat wij de beste plaats zijn voor creators en influencers om hun publiek te vinden en willen het voor hun makkelijker maken om op Twitter geld te verdienen, en binnenkort ook op Vine.”

Vine is ook druk bezig met het onderzoeken van verdienmodellen met het Amplify Open programma van Twitter, om creators in de toekomst te kunnen helpen geld te verdienen op Vine. Tot slot komt er (voorlopig alleen in de VS) een app uit met de naam Engage. Twitter Engage geeft de Youtubers inzichten voor monitoring van interactie en geeft nieuwe mogelijkheden om tweets te kunnen analyseren. Een aantal influencers in de VS kan vanaf nu direct via de app hun content uploaden en monitoren. Zie ook https://blog.twitter.com/2016/new-ways-to-tap-into-video-on-twitter