Two Cents campeert op tweede plaats Best Practice Awards

Awards / News

Het Public Relations Global Network (PRGN) heeft gisteren de winnaars van de Best Practice Awards 2020 bekendgemaakt tijdens het PRGN Awards Gala, virtueel bijgewoond door de aangesloten PR-bureaus over de hele wereld. Two Cents, het Belgische PR-bureau binnen het netwerk, ontving er de Silver Award in de categorie ‘Integrated Campaigns’ voor de 360° after-lockdown communication campaign voor klant BCCMA, de Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association. 

Met de PRGN-awards viert het netwerk elk jaar het uitstekende werk van hun leden en biedt het tegelijkertijd inspiratie en ideeën voor toekomstig werk. “Ik ben énorm fier deze award in ontvangst te mogen nemen,” glundert Frédéric François, general manager van Two Cents. “Wereldwijd als tweede beste case naar voren komen is een hele eer en de kers op de taart voor het harde werk van heel het team.”

De campagne liep van mei tot eind juli en had als doel de voordelen van reizen met een camper of caravan te promoten, vooral in dit Covid-19-tijdperk en (potentiële) klanten opnieuw de weg te wijzen naar de showrooms van de leden van de BCCMA na de lockdown.

Er werd een uitgebreide communicatiestrategie ontwikkeld waarbij zowel online als offline media werd ingezet. Er werden radiospots en animatievideo’s bedacht en uitgezonden, er liepen online campagnes op Facebook en Instagram, de website kreeg een nieuwe landingspagina, nieuwsbrieven gingen de deur uit, inspirerende testimonials werden verzameld, affiches werden ontworpen en verspreid en de actie kon rekenen op heel wat aandacht in zowel de geschreven als de audiovisuele pers.

De campagne bleek een schot in de roos. Niet alleen was het bereik enorm, de officiële Belgische statistieken van camper- en caravanregistraties die nauw verband houden met het aantal verkopen – toonden een explosieve stijging in aantallen sinds de opening van de showrooms na de lockdown en doorheen de loop van de campagne.