Typografics opent creatieve hub in Antwerpen

Communication / News

Typografics house of ape_at workCreatieve productiepartner Typografics uit Hamme staat al 27 jaar bekend om hun flexibele manier van werken. En nu gaan ze nog een stapje verder. Het bedrijf opende recent een creatieve hub in coworking space House of Ape in Antwerpen.De bedoeling van zo’n hub? “Nog flexibeler en creatiever kunnen werken. En een nog grotere bereikbaarheid creëren voor zowel klanten, cursisten als medewerkers,” legt zaakvoerder Danny Mertens uit.
Typografics lanceerde het concept van grafische interventies. Een team grafische vormgevers staat permanent ter beschikking om bedrijven à la minute uit de nood te helpen met onder andere logo’s, huisstijl, illustraties, webdesign, app’s en webdevelopment. Dit zowel in hun eigen studio als ter plekke bij het bedrijf. Daarnaast kan je ook officiële Adobe-opleidingen volgen in hun vestigingen. In 2017 besloot het bedrijf om zich nog flexibeler en bereikbaarder op te stellen. Zo lanceerden ze eind vorig jaar al een eerste creatieve hub in Hasselt bij coworking space Campus Corda. En nu volgt er een nieuwe hub in Antwerpen bij House of Ape. In deze co-working omgeving krijgt Typografics een extra werkplek tussen andere ondernemers.Typografics_house of ape
Oprichter Danny Mertens van Typografics legt uit wat er allemaal beweegt in zo’n hub: “Het is de bedoeling dat onze grafische vormgevers er een nieuwe werkplek bij krijgen om zich te laten inspireren. Ze zullen er alle faciliteiten hebben om te werken aan hun grafische opdrachten, zowel voor print als web. Hiernaast zullen we er ook grafische cursussen aanbieden aan internen en externen, iets wat we nu ook al doen in Hamme en Hasselt. Samen een ruimte delen met andere creatievelingen geeft sowieso nieuwe impulsen. In onze sector is het van cruciaal belang om constant nieuwe prikkels te krijgen. We kijken er dan ook naar uit om ervaringen uit te wisselen met de andere ondernemers en bedrijven die een plek hebben bij House of Ape.”