Wat als Unicef en Darwin de handen in elkaar slaan?

Unicef 4x4

Crea / News

Unicef
 

Ook in 2015 worden de rechten van het kind nog altijd niet gerespecteerd. Met de nieuwe wereldwijde agenda voor Duurzame Ontwikkeling (de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen), in het vooruitzicht vroeg Unicef aan Darwin om kinderrechten in de kijker te zetten. "Kinderrechten niet respecteren zou absurd zijn," zegt Mateusz Mroszczak, creatief directeur bij Darwin. “ Maar stel je eens even voor dat kinderrechtenorganisaties effectief niet bestonden. Hoe zou de wereld er dan uitzien?”

Met die insight en zonder mediabudget trok Darwin naar de producers van de populaire televisiereeks Wat als? bij productiehuis Shelter. Zij waren meteen enthousiast over het project en toen is de bal aan het rollen gegaan. In de spot zien we de originele cast van ‘Wat als?’ aan het werk. In een typische sketch maken ze bijna pijnlijk duidelijk dat de wereld er helemaal anders uitziet wanneer kinderrechtenorganisaties niet zouden bestaan. Afsluiten doen we met de boodschap dat vandaag de dag kinderrechtenorganisaties meer dan ooit nodig zijn.
De campagne start vandaag 26 november en is te bekijken op de sociale kanalen Facebook en Twitter. In primeur krijgt Wallonië voor de eerste keer een Franstalige versie van Wat als? met een speciaal voor dit landsdeel samengestelde cast. Een mooie test dus om de typische, absurde humor van Wat als? ook in het zuiden van het land aanslaat...

Credits

Agency: Darwin
Client: Unicef
Creative Director: Mateusz Mroszczak
Creative team: Jeremy Vanmaele - Robby Sallaets - Ivan Bultiauw - Geert Joostens
Strategie: Nicolas Lambert - Jef Raeman
Account team: Eva Maes - Chloé de Hoffmann
Production: Shelter - Sofie Peeters