Unique en Bubka omarmen eigenheid en diversiteit op de arbeidsmarkt

Crea / News

Unique heeft als HR-dienstverlener grote groeiambities op de jobmarkt. Die wil het samen met Bubka waarmaken. Een flinke uitdaging, de ‘war on talent’ maakt het er niet makkelijker op.  

Mensen willen immers een job die ze écht graag doen. En net daarin onderscheidt Unique zich naar eigen zeggen: De HR-dienstverlener heeft oog voor de eigenheid van kandidaten en de bedrijven. Eerst kandidaten en bedrijven zo goed mogelijk leren kennen, dan de juiste match vinden. Die hyperpersoonlijke aanpak brengt carrières in een stroomversnelling en dat zorgt veelal voor een vaste job.

“We vertaalden die unieke aanpak in radiospots met werknemers die hun job zó graag doen, dat ze liever géén (lange) weekends of feestdagen willen,” verklaart Felix Lion, accountmanager bij Bubka. “En daarbij schuwen we absurde humor niet.” Op deze manier leggen we de basis voor een unieke saga.

Van eigenheid naar duurzaamheid 

Voor Unique is diversiteit en inclusiviteit op de arbeidsmarkt ingebakken in het DNA. Het maakt niet uit wie je bent: Unique zoekt de job waar je écht kunt zijn wie jij bent. Een duurzame overtuiging die naadloos aansloot bij De Warmste Week 2021. En die dus ook leidde tot een toepasselijk vervolg met een nieuwe radiosaga die Bubka mee ontwikkelde.

Dichter dan dicht bij de doelgroep

Synchroon met de opening van verschillende nieuwe regionale Unique-kantoren ontwikkelde Bubka campagnes die telkens een link leggen met de regio zelf. Zo zorgt het bureau voor herkenbaarheid en connectie om kandidaat-jobbers te triggeren om langs te komen. Ook in de B2B communicatie speelt het die regionale aanpak sterk uit in hypergepersonalisseerde mailings. Deze aanpak wordt ook doorgetrokken in de kantoren zelf. Dat zijn immers belangrijke contactpunten.

In 2021 werden op deze manier 12 nieuwe kantoren succesvol geopend en steeg het aantal kandidaten met bijna 15%. En in 2022 geeft Bubka de Unique-ambities extra wind in de zeilen naar aanleiding van het 50 jarige bestaan van Unique. Zo werd het hoofdgebouw in Antwerpen al impactvol bestickerd en volgen er nog veel leuke acties.

Credits

Technische fiche

Client: Unique

Contact: Tanja Piessens

Agency: Bubka

Account team: Felix Lion, Caro Peeters

Creatief Directeur: Ben Van Asbroeck

Creatives: Christophe Vanheygen, Stinus Van Grieken

Touchpoint planning: CurrentMedia, David Demuynck

---

U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter... U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...