UNLOCK THE POWER OF GIRLS

Crea / News

Choco Plan power of girlsOnder de noemer ‘Unlock the power of girls’ streeft Plan International België ernaar dat élk kind, waar ook ter wereld, zich ten volle kan ontplooien. Om dat mogelijk te maken, zoekt de organisatie zoveel mogelijk nieuwe Plan Ouders. Op die manier geef je niet alleen een kind, maar ook de hele lokale gemeenschap zuurstof om zich te ontwikkelen. En zo word je ook zelf een rijker mens. Van een win-win gesproken…

 

Wie meisjes steunt, zet een positieve spiraal in beweging: als ze kunnen studeren, vinden ze later een betere job en verdienen ze meer. En dat geld investeren ze in hun gezin en hun gemeenschap. Met andere woorden: als je meisjes een duwtje in de rug geeft, verander je op termijn een hele maatschappij. Choco besloot dan ook om geen ellende te tonen, maar krachtige meisjes een hoofdrol te geven. Want meisjes zitten boordevol power, al van het moment dat ze geboren worden.

Die boodschap goot het bureau in een emotionele, empowerende televisiespot. Daarin zien we een heleboel babymeisjes van overal ter wereld, in al hun glorie: kwetsbaar maar boordevol energie, onbevangen en helemaal klaar om iets van hun leven te maken – een boodschap die ze trots op hun body’tje dragen, want daarop lezen we ‘I’ve got the power’. Da’s meteen ook het verhaal van de voice-over, en die is niet de minste: Koen Wauters, ambassadeur van Plan International België en zelf al jarenlang Plan Ouder, brengt deze boodschap met zoveel begeestering, dat er eigenlijk maar één ding opzit: ook Plan Ouder worden.

Voor het online luik ontwikkelde choco een aparte video, waarin de virale rol van Koen Wauters ten volle wordt uitgespeeld: als ambassadeur van Plan International België bezoekt hij een aantal net bevallen mama’s in de materniteit. Hij heeft een boodschap én een cadeautje bij: het body’tje uit onze televisiespot. Zijn boodschap is duidelijk: alle meisjes hebben kracht, ze moeten die alleen kunnen ontwikkelen. En daar kunnen we allemaal bij helpen.