Uw energie wordt elke dag beter

Crea / News

EngieElectrabel wordt Engie Electrabel. En dat is meer dan louter een naamsverandering… De wereld verandert en de manier waarop we energie produceren en consumeren bijgevolg ook. Met een toekomst van duurzamere, slimmere en zuinigere energie voor ogen, helpt Engie Electrabel dit nieuwe tijdperk mee vorm te geven. In haar eerste campagne nodigt Engie Electrabel iedereen uit om dag na dag beter om te gaan met energie, met innoverende oplossingen voor een slimmer verbruik. De campagne wordt ondertekend door Famous en toont aan dat Engie Electrabel zich als nooit tevoren inzet voor de toekomst van onze energie.

De campagne stelt de nieuwe identiteit en het nieuw engagement van het merk voor: een nieuw logo, een nieuwe campagnelijn, een nieuwe boodschap. Ze wordt vandaag gelanceerd met een affichagecampagne, een televisiespot, radiospots, een wikkel in Metro, en daarnaast ook een digitaal luik, allemaal bedacht en uitgevoerd door Famous. De regie van de televisiespot was in handen van Jake Mengers, de 3D-artiest die ook verantwoordelijk was voor de beroemde dancing poney.

Met deze toekomstgerichte campagne trekt Engie Electrabel resoluut de kaart van het optimisme en alle voordelen van een betere omgang met energie. Deze eerste fase wordt gevolgd door een campagne waarbij het accent zal liggen op boxx, het nieuwe digitale brein in huis. Het gaat daarbij over de enige slimme thermostaat op de markt die het energieverbruik in real time meet en vertaalt in Euro’s. boxx is een concreet voorbeeld van de tools die Engie Electrabel aanbiedt om beter om te gaan met energie.

https://www.youtube.com/watch?v=2bnZ5vMHoko

Credits

Client: ENGIE Electrabel

Client contacts: Benoît Crochelet, Gaetano Palermo, Maartje Berben, Suzanne Mioulet

Agency: FAMOUS

CD: Katrien Bottez & Laurent Dochy

Creative Team: Ad Van Ongeval & Jeremie Goldwasser

Copywriter : Luc libens

Brand leader: Jonas De Wit

Business Director: Carola Michiels

Project Manager : Valentine Coget

Digital Project Manager : Bart De Bock

RTV-producer: Marc Van Buggenhout

Production: Caviar

Executive Producer: Werner De Coninck

Senior Producer : Thomas Hofman

Director: Jake Mengers

DOP: Patrick Otten

VFX Supervisor : Laurent Panissier

Soundstudio: Sonicville

Music : Gregory Caron

Post-production: Caviar

Photograph : Jaap Vliegenthart

Producer (not on set) : An Pauwels

Production Manager : Charlotte Gesquière

Production/ agent Netherlands: Lisette Kooijman

Art Buyer : Ingrid Deuss