Van sociaal netwerk tot contenteditor

social-media-logos

Native / News

social-media-logos

Sinds kort zijn de sociale netwerken overgegaan van het verspreiden naar het bewerken van content. De praktijk van contentmarketing evolueert dankzij de opkomst van platforms zoals Instant Articles en LinkedIn Pulse.

Vandaag zijn websites en blogs niet langer de enige tools om brandcontent te verspreiden. Giganten uit de wereld van de sociale media, zoals Facebook en LinkedIn, beschikken over hun eigen tools om mediacontent te bewerken en te beheren. Welke gevolgen heeft dit voor de brandcontent? Hoe moet die content aangepast worden aan het nieuw gebruik?

Met onder meer Instant Articles (door Facebook gelanceerd in mei 2015), LinkedIn Pulse en Google AMP is het mogelijk om content te produceren en te verspreiden vanaf eenzelfde platform. De sociale media groeien zo uit tot heuse tools om content te creëren en te bewerken.

Volgens het artikel “Vers une disruption du content marketing”, is het Facebook Instant Articles dat er – tussen alle nieuwigheden door – in zou kunnen slagen om de gewoonten van internetgebruikers te veranderen, gesterkt zijn immense populariteit.

Facebook, dat telkens weer met nieuwe technologieën op de proppen komt, biedt met zijn Instant Articles enerzijds verschillende mogelijkheden aan om content voor mobiele dragers te verrijken en biedt anderzijds een ongezien en intuïtief gevoel van betrokkenheid.

Lees meer op Brandcontentcorner.com.