Van Wasbar naar eclairbakkerij

Marketing / News / Retail

Chez Eclair Foto © Sigfrid Eggers

Chez Clair Foto © Sigfrid Eggers

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, oftewel De Jongens, openen in het voorjaar Chez Claire: luxueuze 'haute éclairs', zoals je ze naar verluidt in België nog niet kunt vinden. En "eentje is geentje" leken De Jongens gedacht te hebben, want Chez Claire gaat (in februari 2018) tegelijkertijd open in Antwerpen én in Gent.
Dries & Yuri maakten in 2012 naam en faam met hun innovatieve Wasber-concept, dat internationale pers haalde en wereldwijd werd bekroond met diverse awards. In 2015 werd Wasbar verkocht aan Top Brands.

De éclair, het patéke van onze grootmoeders, maakt in 2018 dus een comeback om u tegen te zeggen. Chez Claire stelt bij deze in primeur voor: de haute éclair. New & improved. Move over, macaron. In 13 smaken (waaronder pistache, salted caramel crisp en triple dark chocolate) én een versie voor de fans met voedselintoleranties, stelt Chez Claire een mooi menu samen dat je ter plaatse kunt komen degusteren of kunt meenemen in cadeauverpakking. Ondertussen is de patisseriechef van Chez Claire  ook al volop aan het experimenteren met vegan éclairs, zodat iedereen binnenkort kan meegenieten van de heerlijke gebakjes. Chez Claire zal ook haar eigen huismerk champagne 'Cuvée Claire' aanbieden, zodat je je favoriete smaakje éclair meteen ter plaatse kan degusteren bij een coupe champagne. Wie het liever iets traditioneler houdt, kan ook gewoon een lekkere koffie bestellen.

Voor het uittekenen van het interieur klopten De Jongens aan bij Pinkeye, de designstudio die samen met hen ook het prijzenwinnende concept van Wasbar uitwerkte.