Vanessa Schuermans

Our Kids

NKIT Foto Vanessa Schuermans“Ik heb ruim zes jaar ervaring opgedaan als accountmanager bij een kleine uitgeverij in Dendermonde die platformen aanbiedt voor HR- en finance professionals. Maar met de ‘30’ in het vooruitzicht wilden mijn vriend en ik nog eens voluit kunnen kiezen voor vrijheid. We hadden tien jaar genoten van samenwonen in Gent en wilden eigenlijk terug naar onze roots in de Westhoek, maar niet voordat we ons hoofd eens goed leeggemaakt hadden. We namen beiden ontslag, verkochten ons huis en met een deel van de centen vertrokken we op wereldreis!

Het budget bleek voldoende te zijn voor elf onvergetelijke maanden trekken door Zuid-Afrika, Azië en de Verenigde Staten. Bij thuiskomst vonden we beiden snel weer werk. Ik ging aan de slag als regioverantwoordelijke bij Bulo. Een mooie leerschool, maar ‘hard sales’ bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Toen Cayman een vacature had voor accountmanager, zette ik dit bureau prompt op mijn prospectielijst. Uiteindelijk heb ik hier geen meubelen, maar mezelf verkocht.

Ondertussen ben ik hier al acht maanden de ‘New Kid in Town’ en kan ik al een aantal mooie projecten op mijn naam schrijven, zoals Van Laethem (verse kruiden en eetbare bloemen), Inagro ‘Schoon Boeren’, CBPL (Belgische Privacycommissie), Testyourselfie.eu (Vormingsfonds voor Uitzendkrachten) en Casteelken. Recent nog haalde ik het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen binnen. Prospectie is nog steeds mijn ding, maar het is de verscheidenheid die mijn job hier zo boeiend maakt. En, niet te vergeten, de geweldige collega’s. Echt!”