Veertig gemeenten organiseren Faire Ronde

Communication / News

Op zaterdag 11 mei organiseren veertig Faire Gemeenten opnieuw een Faire Ronde in hun gemeente of stad. Via die ontdekkingstocht zetten ze op World Fair Trade Day locaties in de kijker waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair denken én doen. Zo verbinden ze zich voor hun engagement voor fair trade. 

“Voor​ deze tweede editie willen we vooral de nadruk leggen op verbinding,” stelt Bianca De Wolf, coördinator van de campagne. “Want of het nu gaat om een fietsbib, een hoevewinkel of een voedselbos, elk van deze initiatieven draait om lokaal en duurzaam engagement dat dorps- en stadsgrenzen overstijgt. En via De Faire Ronde brengen we hen allemaal samen.”

Ook de minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid drukt expliciet haar steun uit voor de Faire Ronde. “Ik vind het erg belangrijk dat we het engagement voor internationale solidariteit lokaal versterken,” stelt de minister. “En dat kan nergens zo makkelijk als via lokaal ondernemen en lokaal consumeren. Op een eerlijke, ecologisch en duurzame manier, want dan is dat vanzelf fair en dan draag je bij aan een Faire Gemeente, aan een draagvlak voor internationale solidariteit en ultiem ook aan eerlijke arbeidsvoorwaarden en lonen voor al die boeren en producenten in het globale Zuiden en daarmee is de cirkel rond.”

Ontdek op www.defaireronde.be in welke Faire Gemeente een ronde wordt georganiseerd.