Veiligheid events gegarandeerd?

Communication / News

eventplannerSamen met ACC Belgium, de vakvereniging voor eventbureaus en communicatiebureaus, lanceert eventplanner.be /.nl een nieuwe tool om snel online de veiligheidsvoorschriften en vergunningen van eventlocaties in Nederland én België te checken.

Een basis-stap bij het organiseren van veilige events is het controleren of een locatie aan alle noodzakelijke vergunningen voldoet en de veiligheidsvoorschriften van overheidsinstanties opvolgt. Denk aan het maximaal aantal personen, vluchtroutes, veiligheidscertificaten van techniek,… “Het controleren van vergunningen en veiligheidsvoorschriften is voor eventbureaus en opdrachtgevers erg tijdrovend. Op vraag van de eventbureaus zelf zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die oplossing ligt vervat in een document dat elke eventlocatie heeft: de ‘milieuvergunning’ of ‘omgevingsvergunning’. Nu zochten we enkel nog een betrouwbare partner om een gebruiksvriendelijke tool te ontwikkelen om die documenten snel inzichtelijk te maken voor organisatoren. Die hebben we gevonden in eventplanner.be /.nl, het grootste digitale platform voor de eventsector in België en Nederland," aldus Johan Vandepoel van ACC Belgium.

Controleren of een locatie in regel is doe je eenvoudig door de locatie op eventplanner.be /.nl op te zoeken. Je ziet meteen of en wanneer de vergunning opgeladen werd door de locatie. De milieu- of omgevingsvergunning inkijken kan ook, wanneer je eventplanner.PRO-lid bent. Alle eventbureaus die lid zijn van het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium krijgen dankzij de samenwerking sowieso een gratis .PRO-lidmaatschap. Heeft een locatie nog geen milieu- of omgevingsvergunning opgeladen? Je mag hen gerust aansporen om dat wel te doen. Met één simpele klik kunnen ze de vergunning opladen.  Minder kopzorgen voor de opdrachtgever betekent makkelijker nieuwe boekingen binnenhalen voor de eventlocatie. De locaties zijn wel zelf verantwoordelijk voor de correctheid van de documenten die ze opladen.

“Snel en veilig de vergunning- en veiligheidsvoorschriften van een eventlocatie controleren is een mooie uitbreiding naast onze reviews- en boekingmodule die we eerder al introduceerden. Vandaag lanceren we de functionaliteit enkel voor eventlocaties, maar weldra zullen daar ook cateraars en andere eventleveranciers aan worden toegevoegd. De geknipte eventlocatie en eventleveranciers voor je evenement vinden en boeken wordt dus nog eenvoudiger. AED Studios, één van de grootste eventlocaties in ons land, bijt de spits af. Zij zagen onmiddellijk het voordeel voor hun klanten en willen transparanter werken. Ik ben er van overtuigd dat vele anderen AED Studios snel zullen volgen,” aldus Kevin Van der Straeten, Managing Director eventplanner.be /.nl