Verjongingskuur voor Visit.Brussels

Crea / News

Visit brussels FR

De websites www.visit.brussels en www.agenda.brussels werden helemaal herzien om surfen gebruiksvriendelijker te maken. Nu kan iedereen, toerist of Brusselaar, er op een intuïtieve manier zijn geluk vinden - op computer, smartphone of tablet. De twee sites profileren zich als de virtuele etalages van het cultureel en toeristisch aanbod van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Visit.brussels wil de perfecte reisgezel of gids voor een avondje uit worden. De nieuwe interface bevat een herziene zoekmachine met filters die gepersonaliseerde resultaten oplevert. Met de zoekmachine kunnen interesses gekoppeld worden aan bepaalde data en bepaalde Brusselse wijken. Een passie voor strips, art nouveau of gastronomie? Een weekendje op stadsbezoek? Zin om de schatten van Molenbeek te ontdekken? Een zoekopdracht maakt een precieze selectie uit 6.000 evenementen, restaurants, bars, musea, tentoonstellingen en dies meer, die beantwoordt aan de verwachtingen van de gebruiker. Bovendien is de website responsief voor alle media, zonder iets te moeten downloaden. Zowel op een computer, tablet of smartphone werkt de site als een app. Dankzij geolocatie kunnen gebruikers op ieder moment de beste, dichtstbijzijnde opties vinden. Daarnaast biedt de website heel wat verbeterde inhoud. Afhankelijk van het seizoen, de gebruiker of zelfs de actualiteit, worden er artikels over Brussel gepost: over de Brusselse gastronomie, architectuur, evenementen, uitgaansmogelijkheden,... De nieuwe site biedt tot slot de mogelijkheid om een eigen 'mandje' aan te maken waarin gebruikers al hun favoriete evenementen en plaatsen kunnen opslaan.

Fervente cultuurliefhebbers kunnen terecht op de nieuwe site www.agenda.brussels voor de volledige waaier van evenementen in het Brussels Gewest. De website, die nu in drie talen beschikbaar is, is uniek in zijn soort: jaarlijks komen meer dan 20.000 evenementen aan bod. Dat is het hele culturele en evenementengerelateerde aanbod in Brussel. Agenda.brussels wordt opgevat en gerund als een algemene site waar zowel toeristen als inwoners hun licht kunnen opsteken over de uitgaansmogelijkheden in Brussel.