Vertelpunt krijgt nieuwe verteller

News / People

Marijke  Dirk Hermans VertelpuntBij Vertelpunt Communicatie- en Adviesbureau en bij Vertelpunt Uitgevers is de opvolging van de wacht na tien jaar gegarandeerd. Oprichter en bezieler Dirk Hermans (63) geeft langzaam maar zeker de fakkel door aan zijn dochter Marijke (35). Zij is al een tijdje werkzaam voor het bedrijf vanuit Berlijn, waar ze nog tot juni resideert. Ze ontwierp o.a. de nieuwe website en gaf het managementboek De kracht van het Verhaal van haar vader een serieuze update.

Vertelpunt is gespecialiseerd in bedrijfscommunicatie, met disciplines als copywriting, online en offline communicatie, persrelaties en de productie van nieuwsbrieven, corporate magazines en personeelsbladen. “Ik wil vanuit mijn academische ervaring vooral een aantal activiteiten toevoegen aan Vertelpunt,” zegt Marijke Hermans. “Ik denk dan vooral aan digitale marketing, search engine optimalisatie (SEO) en het inzetten van sociale media.”

Daarnaast is Vertelpunt ook een uitgeverij van nicheboeken, die digitaal in alle oplages gedrukt worden. Ook die tak zal Marijke Hermans overnemen. Zij behaalde een bachelor in bedrijfscommunicatie, een bachelor in cultuurwetenschappen, een onderzoeksmaster in cultuurwetenschappen en een doctoraat in de wetenschappelijke sociologie. Daarvoor schreef ze o.a. al drie boeken: “Ik heb altijd graag geschreven. Op de humaniora werd een verhaal van mij over illegale orgaanhandel al eens bekroond door Radio 1 en als hoorspel opgevoerd met Michael Pas in de hoofdrol.”