VIA presenteert benchmark rond duurzaamheidsclaims in video advertising

Agenda / News / Sustainability

  • 16/05/2024
    11:00 - 12:15

Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda bij adverteerders, agency's en de media. De echte uitdaging is de consument te overtuigen om te kiezen voor duurzame producten en diensten. Nadat de leden VAR en RMB reeds een benchmark hebben uitgewerkt rond de impact van duurzame reclame in audio, heeft VIA nu hetzelfde gedaan voor video advertising.

VIA heeft 130 duurzame reclamecampagnes laten onderzoeken op de impact die ze teweegbrengen bij de consument. De resultaten van dit onderzoek worden in dit webinar gepresenteerd.

Tijdens het webinar zal Prof Charlie Wilson eerst ingaan op het belang van "The Demand Shift" in de bescherming van de lange termijn waarden van bedrijven en merken.Vervolgens zal Sam Hampton​ ingaan op de succesfactoren van communicatie gericht op duurzaamheid. Tot slot zal Veerle Hellemans de resultaten presenteren van de VIA benchmark studie rond het gebruik van duurzaamheidsclaims in video advertising. Het kader zal geschetst worden bij de start door Wim Vermeulen. Thibaud de Meester is de host.

Voor meer info en inschrijving kan u terecht op de website van VIA.