Viacom van SBS naar Medialaan

harvey_group Nickelodeon

Media / News

nickelodeon90sDe SBS-directie heeft strategisch beslist om vanaf 2017 naast VIER, VIJF en ZES niet langer het Viacom-aanbod in Vlaanderen te vertegenwoordigen. De komende maanden, tot het einde van dit jaar, blijft SBS Nickelodeon, Nick Jr., MTV, Spike en Comedy Central met dezelfde kracht en passie als de afgelopen jaren commercialiseren. SBS blikt met tevredenheid terug op de samenwerking met Viacom, die op 31 december afgerond zal worden na wederzijds overleg.

En wat dan? Medialaan neemt vanaf 1 januari 2017 Nickelodeon en Nick Jr. in mediaregie, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Dit op tv en in online video. Kinderen zitten in het hart van Medialaan. En het bedrijf blijft verder investeren in het kindersegment, samen met haar partners Disney en, vanaf 1 januari 2017, dus Viacom Benelux. Door deze samenwerking vult MEDIALAAN de vraag van de Belgische markt in door ook Nickelodeon en Nick Jr. in mediaregie aan te bieden voor online video en tv. Ben Jansen, commercieel directeur Medialaan: "Wij zijn zeer blij met Viacom Benelux als partner. We hebben onze eerste stappen als externe regie al gezet met Disney Channel en Disney Junior en kijken daar heel positief op terug. Reden te meer om ons kinderaanbod opnieuw uit te breiden met twee belangrijke merken, zowel op tv maar zeker ook online. Samen geloven we in een sterke multichannel aanpak waar de kids op elk moment en op elk device kunnen afstemmen op hun favoriete content."

Nickelodeon

Maurice Hols, general manager Viacom Internationale Media Networks Benelux: "In Medialaan hebben we een creatieve en betrouwbare partner gevonden om de merken Nickelodeon en Nick Jr. in de Belgische markt te vertegenwoordigen. Een partij waarmee we een interessante propositie kunnen aanbieden voor adverteerders en de commerciële mogelijkheden op het gebied van zowel spot als branded partnerships, alsook online video, verder uit kunnen bouwen. België is voor ons een interessante en belangrijke markt, we zijn dan ook zeer enthousiast over deze samenwerking." En de andere merken van Viacom? Nog steeds Maurice Hols: “We zijn in vergevorderde gesprekken rondom de commerciële mogelijkheden voor de Viacom-merken MTV, Comedy Central en Spike. Meer informatie hierover volgt binnenkort. We zijn erg enthousiast om de commerciële mogelijkheden rondom onze merken verder uit te breiden en de lokale relevantie voor adverteerders te versterken.”