viaVictor warmt leads op voor Bosch

Crea / News

viaVictor BoschBosch Thermotechnology piekt elk jaar naar Batibouw voor de verkoop van nieuwe boilers en verwarmingssystemen. Maar niet in 2019. Dan slaat het merk de hoogmis van de verbouwer over, en maakt het dat budget vrij voor een reclamecampagne. viaVictor won de pitch en creëerde Who’s the BoschStrateeg Matthias Debruyn: “We kozen er bewust voor om niet in te zetten op de boilers of de verwarmingstoestellen op zich. Wél op de slimme thermostaat EasyControl. Dat is niet alleen een poster-product voor Bosch, het is ook een laagdrempelige binnenkomer voor het merk bij wie vandaag (nog) niet op zoek is naar een nieuw verwarmingssysteem. Zo combineren we onmiddellijke sales (en kerstcadeaus) met een verhoogde geloofwaardigheid van het merk als het straks wél om grotere aankopen gaat. Daarom is de campagne ook opgezet als een lead generation actie: we willen mensen stap voor stap in het ecosysteem van Bosch trekken. En deze campagne markeert daarvan de start.”
De campagne speelt in op het herkenbare kleine conflict tussen partners over de temperatuur in huis, en stelt hen de vraag wie de baas is over de thermostaat: who’s the Bosch? Wie meedoet met het leuke quizje, kan een EasyControl winnen, of wordt doorgestuurd naar contentpagina’s rond het product. Of de controle over de thermostaat ook écht een thema is bij koppels, werd geverifieerd in aanloop naar de campagne op de BIS-beurs en tijdens een vox-pop in Antwerpen. De resultaten daarvan gebruikt men straks ook op de verschillende kanalen. Creatief directeur Wout Neys: “Speerpunt van de campagne is een speels filmpje waarin een koppel strijdt om een smartphone waarmee de thermostaat bediend wordt. Zo tonen we oppervlakkig wat functionaliteiten van het product, maar kleven we vooral heel wat emotie aan het merk.”
Voor Bosch Thermotechnology is ‘Who’s the Bosch?’ een grote test: voor het eerst kunnen eindklanten een thermostaat rechtstreeks online kopen. Daarvoor kon dat alleen via de installateur. Omdat die vakman wel cruciaal blijft in het grotere verhaal wordt die in het voorjaar van 2019 expliciet bij een B2B-afgeleide van de campagne betrokken.

Credits
Client : Bosch
Contacts : Koehler Leandra, Liesbet Verleyen
Agency : viaVictor
Strategy : Matthias Debruyn
CD : Wout Neys
Account Director: Ben Van Gils
Project Manager : Liesbeth Buysse
Creation : Lynn Van Den Broeck, Seppe Joris
Web design: Sander De Mol
Head of Digital: Thomas van Geel
Webdevelopment: Liesbeth Van Aerschot, Dimitri Leonidas, Laurent Constant
Copy : Matthias Debruyn
Director:  Britt Guns
DOP: Henry Commerman
Photographer: Britt Guns
Editor: Olivier Lambrechts
Assistants: Julien Hayard & Louis-Philippe Beauduin