Vice+ en Europese Commissie tonen B-kant van Europa

Crea / Media / News

VICE_KaminskiRalph_003Vice+ en de Europese Commissie tonen de andere kant van Europa. De De B-kant, zo je wil, zoals die van een vinylplaat. En misschien wel even leuk als de A-kant. Met reisadvies van lokale talenten en over plaatsen waarover velen nog nooit hebben gehoord.

Concreet gaf de Europese Commissie VICE Belgium de opdracht om een extra contentlaag te creëren rond hun Road Trip Project, dat jonge Europeanen inspireert door hen op een echte road trip te sturen, terwijl ze tegelijkertijd de eindeloze Europese mogelijkheden ontdekken. VICE+ lanceerde 'De B-kant van Europa' - een Europese contentreeks die zes bestemmingen uit het Road Trip Project belicht en lokale talenten een rondleiding door zowel stedelijke als voorstedelijke gebieden in Europa laat geven.

VICE+ laat nieuwe perspectieven ontdekken door weg te blijven van de toeristische trekpleisters en door Europa  te tonen door de ogen van de lokale mensen. Alexander Höglund en Viktor Hermansen (Malmö), Bambule (Leipzig), Maria Pratts (Barcelona), Ralph Kamiński (Warschau) en Soma Deli (Boedapest) werden een dag lang gids voor de tournee. Samen met hen ontdekken de lezers een klein onontdekt restaurantje, zijn of haar favoriete café en die kleine kunstgalerij waar de ondergrondse kunstscène bloeit. Rafaël Dumont, general manager VICE Belgium: "We weten dat ons publiek op zoek is naar meer dan de top 10-ervaringslijsten op veelgebruikte reissites en blogs. Ons eigen onderzoek toont aan dat 88% van de jongeren dingen wil uitproberen die ze nog nooit eerder geproefd hebben. 81% wil dansen op muziek die ze nog nooit eerder gehoord hebben en meer dan 65% gebruikt apps om toegang te krijgen tot lokale ervaringen. We gebruikten de inzichten over hun wensen om nieuwe en minder bekende culturen te ervaren. Met deze contentcampagne helpen
wij de EU niet alleen om haar doelstellingen te bereiken, maar ook om tegemoet te komen aan de behoeften van een jong doelpubliek."

Zie ook https://www.vice.com/nl/partners/eu-roadtrip-hub/hub-page.