Viceland stuurt joint de ruimte in

Media / News

SPLIFF_STILL 04Viceland, het lifestyle en entertainment televisiekanaal van Vice Media, heeft een joint de ruimte in gestuurd om de eerste themaweek van de zender: "Weed Week" te vieren. Met deze actie tilt Viceland de themaweek van het lineaire kanaal letterlijk naar een hoger niveau. Na een reis van 3.5 uur is er een nieuw record gevestigd - nog nooit is een joint zo ver de ruimte in gereisd.

Met een on-board camera, vastgemaakt aan een weerballon bedoeld voor grote hoogtes, is de reis vanuit de Nevada woestijn in Amerika vastgelegd. De live video van deze reis is vandaag vanaf 14.00 te zien op de Facebookpagina van Viceland. De data van de zwarte doos bewijst dat een joint nog nooit zo ver de ruimte in is gereisd en ook nog nooit zo snel weer terug op aarde is gekomen. De Viceland raket heeft een hoogte van 34.2 kilometer bereikt. Dit is twee keer de hoogte van de ‘Armstrong Line’ - de hoogte waar men zonder bescherming niet kan overleven. De terugkomst naar aarde was net zo indrukwekkend. Met een snelheid van maar liefst 320 kilometer per uur raakte de joint, 146 kilometer verder dan plek van lancering, weer de grond. Dit is de snelste daling, van een joint uit de ruimte, ooit gemeten.

De ruimtereis markeert de start van "Weed Week" op Viceland. In deze themaweek, die van maandag 17 april tot en met zondag 23 april duurt, zal er ingezoomd worden op alles wat met wiet te maken heeft. Rondom 20 april (de befaamde internationale Dag van de Wiet), zal Viceland een breed scala aan wiet-gerelateerde programma’s laten zien. Seizoen één en twee van de serie Weediquette zullen voor het eerst in België op Viceland te zien zijn. In deze unieke wiet-show ontmoet Krishna Andavolu mensen wiens levens afhangen van ‘s werelds nieuwe wietstelsels. Ook zal rapper en chef Action Bronson te zien zijn in een speciale wiet aflevering van de serie F*ck, That’s Delicious in New York.