Video bekijken is blinden helpen

Crea / News

Supermachine LichtReclamebureau Supermachine lanceert zijn eindejaarscampagne voor Licht voor de Wereld: A view for a view. “Voor een keer helpt een video bekijken en delen ook echt,” vertelt creatief directeur Dieter Vanhoof. “Iedereen die de video ziet, helpt blinde kinderen in Afrika ook zien.” Het emotionele moment waarop een blind meisje, Walakifina, voor het eerst haar eigen moeder ziet, werd op beeld vastgelegd. Iedereen die de video op www.aviewforaview.be bekijkt, helpt via een slim sponsorsysteem blinde kinderen in Afrika zien.
Het bureau trok voor deze campagne naar Tanzania met fotograaf en regisseur Jef Boes. Daar strijdt een van de ziekenhuizen van Licht voor de Wereld dagelijks om blinde kinderen te laten zien. Walakifina - het gezicht van de campagne - is een van die kinderen. Ze werd blind geboren in een land waar 60 procent van de blinde kinderen sterft binnen de 2 jaar.
Het doel van de campagne is tweeledig: enerzijds zo veel mogelijk awareness voor Licht voor de Wereld verzamelen. En anderzijds blinde kinderen een toekomst geven. Daarom schakelt het bureau sponsors in. Sponsors koppelen een geldbedrag aan een aantal views. Eens het aantal views behaald wordt, doneert de sponsor zijn bedrag. In ruil krijgen sponsors exposure op de website en sociale mediakanalen van Licht voor de Wereld...
Credits
Client: Licht voor de Wereld
Creative agency: Supermachine
Creative Director: Dieter Vanhoof
Art Director: Fien Foubert
Copywriter: Bjorn Coucke
Designer: Dennis Hellebaut
Development: Suzan Van Dijck & Ward de Boeck
Strategy: Niel van Herck
Account Director: Elke De Vilder
Account Manager: Katrien Schockaert
Production Company:
Director of Photography: Jef Boes
DOP Camera: PJ Claessens
Production: InitialsLA
Montage: Joris Willems
Geluid: Klankwerk
PR: Walkie Talkie
Social: Supermachine & Blue Zoo