Video Experience Day verhuist naar Kinepolis Antwerpen – Event Center

Awards / Media / News

Op dinsdag 4 juni gaat er een grootse boerenmanifestatie door in Brussel. De veiligheidsdiensten van ons land zetten zich schrap voor deze manifestatie die in en rond het Atomiumpark in Brussel (en dus ook rond Kinepolis Brussel) tot heel wat hinder en overlast zal leiden. Om de veiligheid van de bezoekers aan de Video Experience Day niet in het gedrang te brengen én op uitdrukkelijk aanraden van de veiligheidsdiensten, heeft de organisatie beslist om de Video Experience Day niet te laten doorgaan in Kinepolis Brussel maar het evenement te verplaatsen naar Kinepolis Antwerpen – Event Center.   

Jaarlijks organiseert een groep laatstejaarsstudenten van de Bachelor Communicatie aan AP Hogeschool de Video Experience Day. Concreet gaat het om een filmfestival dat de beste corporate video’s van het afgelopen jaar in de kijker zet. Sinds 2015 gaat dit evenement door in Kinepolis Brussel en kan het rekenen op een publiek van een 300-tal videoproducenten, bedrijfsleiders, communicatieprofessionals en marketeers. Op 4 juni 2024 is de Video Experience Day aan haar 25ste editie toe. Een feesteditie dus.

De voorbereidingen van dit evenement starten jaarlijks bij aanvang van het academiejaar. Een groep van laatstejaarsstudenten van de Bachelor Communicatie werkt stap voor stap gedurende het hele academiejaar het hele evenement uit. Hierbij worden ze ondersteund door begeleidende lectoren en de vele commerciële partners die dit evenement mee ondersteunen. Het evenement vindt steeds plaats op het einde van het academiejaar.

Dit afstudeerproject omvat een minutieuze planning om voldoende corporate video’s te werven (dit jaar in 11 categorieën) en voldoende bezoekers aan te trekken. Vier dagen voor het evenement – in de laatste rechte lijn van de voorbereidingen – kreeg de groep het nieuws dat het evenement niet kan doorgaan in Kinepolis Brussel. Intussen werd er beslist om de Video Experience Day te verplaatsen naar Kinepolis Antwerpen – Event Center.

“Dankzij de steun van Kinepolis konden we de volgende ochtend al op locatiebezoek in Kinepolis Antwerpen. Meteen zijn we aan de slag gegaan met een crisiscommunicatieplan om onder meer logistieke partners, sponsors, genomineerde bedrijven, bezoekers en vele anderen op de hoogte te brengen van deze locatiewissel,” aldus Assia Safdi, die vanuit de studentengroep instaat voor de externe relaties.

“Ik schrok enorm, maar ik dacht: let's do this! Door samen als één team te werken, hebben we snel geschakeld en in team alle opdrachten verdeeld om op vier dagen tijd al onze draaiboeken aan te passen aan de nieuwe situatie,” zegt ook Julie De Herdt, verantwoordelijke voor de sociale media en de videoproductie.

“Geen 25ste editie zonder verrassingen! We zagen het als een extra uitdaging die ons goed voorbereidt op onze verdere carrière en als een opportuniteit om onze communicatieskills te verbeteren,” klinkt het bij Lieze Peeters, verantwoordelijke eindredactie.

“Waar je verwacht dat de organiserende studenten vier dagen vóór de eindmeet een mokerslag zouden krijgen, reageerden zij bijzonder strijdvaardig. Van afgelasten was geen sprake. Zij toonden enorme veerkracht en wilden er alles aan doen om het evenement te doen slagen,” besluit Benny De Decker, begeleidend lector.