Vier profileert zich als alternatief

VIER TV 2015

Media / News

VIER TV 2015
VIER spitst zich dit najaar van maandag tot donderdag toe op primetime. Daarmee alleen al lijkt de holding De Vijver Media zijn belangrijkste televisiezender te profileren als een alternatief voor pakweg VTM.
Vanaf 31 augustus concentreert VIER zich van maandag tot en met donderdag op het blok tussen 20u en 23u. 's Woensdags programmeert het voortaan een eigen productie. Karen & De Coster is een debatprogramma van Het NieuwsHuis, het productiehuis van journalist Eric Goens. De nieuwe productie moet een voorbeeld worden van de stoutere koers die de zender najaar wil inslaan. Een ander voorbeeld is het eveneens nieuwe Dwangers op dinsdagavond. Daarin worden zeven mensen met een dwangneurose gevolgd. In Geubels en de Idioten dwingt stand-up comedian Philippe Geubels dan weer twee medewerkers dingen te doen die hij zelf niet durft. Behalve nieuwigheden brengt VIER dit najaar sterkhouders zoals Komen Eten, De Ideale Wereld en De Slimste Mens ter Wereld opnieuw op het scherm.
De Vijver Media gaat voortaan voor evolutie in plaats van voor revolutie. Het is meegenomen dat Telenet in het kapitaal van de holding is gestapt. De injectie is behalve financieel ook creatief. Zo staan er voor volgend jaar drie nieuwe series op stapel: Auwch!, Callboys en een komediereeks rond Philippe Geubels. Jonas Geirnaert en Julie Mahieu schrijven ondertussen naarstig verder aan de reeks De Dag. En er staat een zevende seizoen van gouwe ouwe Vermist op stapel.
Belangrijk: op het scherm zweert VIER bij primetime, maar online wil het de klok rond actief worden. Een creatieve cel ontwikkelt momenteel apps en digitale content voor alle programmamakers van de zender. Daarmee wil die de concurrentie 24 uur op 24 te snel af zijn. Ook die aanpak duidt erop dat twee medewerkers VIER zich als een alternatief wil presenteren.