Visa opent innovatiecentrum en lanceert Visa Token Service

Innovation / News / Retail

Visa Inc. kondigde vandaag de opening aan van het Visa Innovation Center London, gehuisvest in haar Europese hoofdzetel in Paddington Basin. Het nieuwe centrum, dat met meer dan 1000 m² de grootste is in haar wereldwijde netwerk van Visa innovatiecentra, biedt een totaalomgeving waarin Visa zij aan zij kan samenwerken met financiële instellingen, handelaars en andere partners om de volgende generatie van betaaloplossingen te ontwikkelen. Het omvat praktische demonstraties om bezoekers te prikkelen en te engageren, onder meer met toepassingen van het Internet of Things (IoT) in geconnecteerde auto's en huizen, bijvoorbeeld het betalen van de autoverzekering of het bestellen van kruidenierswaren vanuit de koelkast. Bezoekers kunnen er ook zelf ervaren hoe de toekomst er voor de consument gaat uitzien, door gebruik te maken van virtuele realiteit om de juitse zitplaats voor de volgende Formule E-race te boeken en van biometrische identificatie om tickets te betalen.

« We zijn verheugd om dit nieuwe Innovatiecentrum in London te lanceren, dat zowel Visa’s zin voor innovatie en ondernemerschap aantoont en onstoenemend talent op vlak van technologie en fintech bevestigt, » klinkt het bij Jean-Marie de Crayencour, country manager BeLux bij Visa Europe. « We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe centrum geweldige en krachtige ideeën zal afleveren en bijdragen tot revolutionaire innovaties in de betalingsmarkt. »

Visa_Mobiles Bezahlen_Terminal_Hand_EN

Visa maakte vandaag ook bekend dat Europese ontwikkelaars van financiële technologie toegang zullen krijgen tot het Visa Developer Platform om nieuwe, veilige betaaloplossingen te creëren. Ontwikkelaars bij handelaars, financiële instellingen, technologiebedrijven en start-ups kunnen voortaan hun keuze maken uit een eerste set van Visa Payment API's (Application Program Interfaces), SDK's (Software Development Kits) en documentatie om de volgende generatie van handelsapplicaties te ontwikkelen.

Verder zullen er ook 12 Europese landen tegen eind dit jaar de Visa Token Service invoeren, inclusief België. Deze nieuwe technologie vervangt de betaalinformatie van de consument door een digitale token, waardoor mobiel en online betalen nog veiliger en makkelijker wordt.