visit.brussels en BOZAR zweten voor Europa

Agenda / Marketing / News

Sweating for EuropeEuropa heeft behoefte aan een verfrissend verhaal, constructieve ontmoetingen en speelse moed. Daarom nodigen onder meer visit.brussels, BOZAR en EUNIC Brussel u uit om deel te nemen aan de heetste discussie van het voorjaar van 2017. En wel in Brussel, hoofdstad van Europa, en om tijd te maken voor een nieuw perspectief.

Sweating for Europe brengt Europese beleidsmakers en burgers samen. Centraal in het evenement staat een oude brandweerauto, omgebouwd tot een mobiele, houtgestookte sauna, geparkeerd voor de deur van het Europees Parlement en aan de voorzijde van BOZAR, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. De leden van het Europees warmen zich in de sauna op voor hun dialoog, waarna een openbaar panelgesprek plaatsvindt in een gezellige, ‘bosrijke’ setting die gehost wordt door het Parlementarium, het bezoekerscentrum van het Europees parlement in Brussel. Tegen zonsondergang, wordt de avond verdergezet met een after-heat party en live muziek uit verschillende delen van Europa en een open-voor- iedereen sauna. Breng uw eigen badpak en een handdoek mee! Op woensdagavond zal de sauna worden geparkeerd voor BOZAR: iedereen is er welkom om de discussie verder te zetten in een ontspannen sfeer. Dit culturele erfgoed-project huldigt de Europese traditie van openheid, solidariteit en gelijkheid. Via een positieve en creatieve aanpak stimuleert het project een frisse kijk op de heetste hangijzers van het moment. De FIREFIT sauna is een creatie van kunstenaar Dida Zende, handgemaakt op initiatief van het Goethe-Institut Finland in 2012, het jaar toen Helsinki World Design Capital was.

Sweating for Europa is gecreëerd door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux in samenwerking met het Goethe-Institut Brussel en de Alliance Française de Bruxelles-Europe en gerealiseerd samen met EUNIC Brussel, Instituto Camões, de Finnish Sauna Society, BOZAR en visit.brussels.

Inschrijven kan gratis via de website sweating4europe.eu.