Vlaams-Brabant kent Trends Gazellen 2020

Awards / News

Trends en Trends-Tendances organiseren dit jaar voor de 19de keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ zijn telkens sterke en competitieve bedrijven die het ondernemersklimaat in hun regio positief beïnvloeden. De Trends Gazellen worden eerst per provincie gelauwerd en op het einde vloeien hier ook de nationale Trends Gazellen uit. Er worden bedrijven in drie verschillende categorieën gehuldigd (kleine, middelgrote en grote bedrijven).

Op woensdag 12 februari 2020 vond de officiële uitreiking van de Trends Gazellen 2020 plaats voor Vlaams-Brabant. De Trends Gazellen Ambassadeurs 2020 voor Vlaams-Brabant zijn: Octinion (kleine bedrijven), Aprico Consultants (middelgrote bedrijven) en MediaGenix (grote bedrijven).

Naast advies geven voor en het uitwerken van projecten voor klanten in de landbouwsector en de voedingsindustrie, zette Octinion in 2014 de stap naar de ontwikkeling van een eigen product. Vijf jaar later kondigde het de lancering van een aardbeiplukrobot aan. Octinion wil ook robots voor andere toepassingen op de markt brengen. Aprico Consultants – de naam is een acroniem voor Application Programming Consultancy – begeleidt bedrijven bij hun digitaletransformatietraject en ontwikkelde daarvoor een eigen methode met smart, lean en agile als sleutelwoorden. MediaGenix is ten slotte een spin-off van de VUB. Het ontwikkelt en implementeert het geïntegreerde software-pakket Whats’On, dat mediabedrijven helpt met het beheer van radio-, televisie- en onlinecontentkanalen.