Vlaamse overheid stapt in kapitaal Newtec

newtec

Communication / Innovation / News

newtecHet investeringsfonds PMV, eigendom van de Vlaamse overheid, koopt samen met SmartFin Capital meer dan de helft van de aandelen van Newtec. PMV en SmartinFin Capital kopen meer bepaald elk 26% van de aandelen van het technologiebedrijf.

Newtec is een Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Sint-Niklaas. Wereldwijd is Newtec vertegenwoordigd door regionale kantoren in de VS, Singapore, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië. Newtec heeft een eigen productiefaciliteit in Erpe-Mere en R&D-afdelingen in Frankrijk en Duitsland. Newtec telt meer dan 300 teamleden wereldwijd, met meer dan 28 verschillende nationaliteiten. Het klantenbestand van Newtec bestaat uit een breed scala van organisaties en bedrijven zoals omroepen (bijv. CNN, BBC, NBC of VRT), satellietoperatoren (bijv. SES, Intelsat, Eutelsat of Arabsat), systeembehuizers en netbeheerders. Samen met Smartfin Capital zet PMV nu een volgende stap om het succes en de verdere groei van Newtec te ondersteunen. De verwachte wereldwijde groei van de satellietcommunicatie-industrie en de introductie van nieuwe producten en applicaties stelt Newtec in staat ambitieuze groeiverwachtingen te koesteren voor de komende jaren.

SmartFin Capital is een private equity-fonds dat gericht is op het ondersteunen en uitbouwen van Europese groeibedrijven in baanbrekende SmartTech en FinTech, op basis van een langetermijnstrategie. SmartFin Capital werd in december 2014 opgericht door Jürgen Ingels (ex-Clear2Pay), Bart Luyten (ex-Sniper Investments), Edward Schiettecatte (ex-Jefferies & Co) en Stefan Dierckx (Projective).