Vlaanderen leest nóg meer dankzij Cayman

Crea / News

Op dinsdag 23 april, Wereldboekendag, vond Vlaanderenleestdag plaats. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen om te lezen. Want zien lezen doet lezen. 

Als beruchte boekenverslinders kregen ze bij Cayman de opdracht om een toolkit te ontwikkelen met als doel scholen en organisaties te motiveren om op Vlaanderenleestdag aan het lezen te gaan. Het bestaande “Lees. Altijd. Overal.” moest behouden blijven als koepelconcept, maar voor de rest mocht het Cayman-team zijn creativiteit de vrije loop laten, mits ze het tijdloos en maximaal toegankelijk hielden.

Een storm aan leestips

Met volle goesting ging het team aan het brainstormen. Cayman ontwikkelde een uitgebreide reeks aan tips om leesmomenten vorm te geven doorheen de werk- of schooldag. Elke tip kreeg een unieke naam met een knipoog. Nog unieker zijn de begeleidende illustraties, getekend door creative director/inhouse tekengenie Hendrik. De tips kregen vrolijke omschrijvingen gericht naar scholen en bedrijven en het geheel werd omgedoopt tot “leeskit”. 

Ben jij een winnaar?

Een wedstrijd om mensen te stimuleren mocht niet ontbreken. Scholen en bedrijven kunnen deelnemen door een foto in (lees)actie op socials te delen. De winnaar ontvangt vier keer, per seizoen, een boekenpakketboeket. Wil je kans maken? Alle informatie kan je terugvinden in de leeskit. Deelnemen kan tot 28 april 2024.

Op promotour

Om Vlaanderenleestdag en de leeskits te promoten, lanceerde de Vlaamse Overheid een communicatiecampagne waar Cayman ads, omslagfoto’s en organische posts voor maakten. In de leeskits vind je ook “Wij lezen mee” posts terug die scholen en bedrijven kunnen inzetten om hun deelname bekend te maken. En zo verspreidt het verhaal zich als vanzelf... Zo werden de leeskits al meer dan 2500 keer gedownload na één week.

Credits:

Client: Vlaamse Overheid (departement Onderwijs & Vorming)

Client contacts: Marijke Stevens, Karen Vandenbeck

Agency: Cayman Creative Thinkers

Creative Direction & Illustrations:  Hendrik Holderick

Copywriting: Mauri Van Coillie

Campaign Strategy: Karen Lemaire

Project Management: Mauri Van Coillie, Marinka Van de Walle

Account Management: Chloé Coppieters