Vlerick Business School gidst én verbindt digitaal met The Reference

Communication / News

Samen met The Reference lanceert Vlerick Business School haar gloednieuwe website. Die heeft als voornaamste doel  studenten en professionals  nog beter de weg te wijzen naar het uitgebreide opleidingsaanbod van de internationaal gerenommeerde business school. Bovendien zal de website een essentiële rol vervullen binnen de alumniwerking en de verspreiding van de inzichten uit haar onderzoeksprojecten.

Vlerick is meer dan ooit een plaats van transformatie en een katalysator van positieve verandering. Een plek waar studenten en bedrijfsleiders leren wat het betekent om impact te hebben, het verschil te maken en samen aan de toekomst te bouwen. Vlerick zet die visie onder meer kracht bij via haar credo ‘Live.Learn.Leap’. Maak je droom waar, blijf leren en waag de sprong voorwaarts. 

Vlerick nam digital agency The Reference onder de arm voor de realisatie van haar drie doelstellingen: het digitaal toegankelijk maken van het immense opleidingsaanbod, het online activeren en ondersteunen van de alumniwerking en het in lijn brengen van de website met de vernieuwde branding van de business school. De   samenwerking ging van start met een uitgebreid strategisch voortraject waarin de ambities en doelstellingen verder werden scherpgesteld. Bovendien werd door The Reference een forum gecreëerd waarbij kritisch werd gedebatteerd over de technologische keuzes die Vlerick in staat moeten stellen om als organisatie ook in de toekomst snel en wendbaar te blijven.

Bijgestaan door haar digitale partner maakte Vlerick de vooruitstrevende keuze om resoluut de kaart van een ‘composable technologiearchitectuur’ te trekken. De meest innovatieve optie op tafel waarmee ze meteen haar eigen Live.Learn.Leap-visie in de praktijk brengt. Deze composable technologiearchitectuur steunt op het MACH-principe, wat staat voor microservices, API-based, cloud-native en headless. Concreet gaat het om een set zorgvuldig geselecteerde technologieën die met elkaar worden verbonden tot één allesomvattend platform. En dit afgestemd op de specifieke context van een bedrijf of organisatie. In de technologiearchitectuur van Vlerick is een centrale rol weggelegd voor Kentico Kontent, een headless CMS dat gebruiksvriendelijke content management tools biedt voor marketeers en in parellel ontwikkelaars toelaat verder te bouwen aan de meest ideale gebruikerservaring. “Met deze vooruitstrevende keuze heeft Vlerick een schaalbare en toekomstgerichte oplossing in handen die toelaat flexibel in te spelen op veranderingen in de markt aan de hand van de meest geschikte tools en technologieën,” zegt Pieter Van Londersele, accountmanager bij The Reference. “Het is fijn samenwerken met een partner die de doelstellingen voor ogen houdt en de technologiekeuze daarvan laat afhangen, in plaats van andersom,” voegt hij eraan toe. “We kijken uiterst tevreden terug op de start van een mooie en duurzame samenwerking op lange termijn,” vervolledigt Isabel Donvil, managing director bij The Reference. 

De nieuwe website is live en kan bekeken worden op www.vlerick.com. Vlerick Business School bevestigde na lancering het vertrouwen in The Reference door samen met hen het engagement aan te gaan om het digitaal platform in de toekomst verder te blijven verbeteren en aan te vullen met nieuwe functies.