Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Mortierbrigade helpen iedereen aan een cadeau voor Vaderdag

Crea / News

Aanstaande zondag belooft een historische verkiezingsdag te worden. Recente peilingen voorspellen uitzonderlijk hoge scores voor extreemrechts en haar radicale standpunten over vluchtelingen. Deze zondag is het in België ook Vaderdag. Mortierbrigade en Vluchtelingenwerk hebben daarom besloten om dit onderwerp te gebruiken om de 25% twijfelaars te helpen bij hun keuze.

In een aangrijpende video spreekt een twaalfjarige jongen, die met zijn gezin uit zijn land is gevlucht, tot de camera met een heel directe boodschap. ​

​“Zondag is het Vaderdag. Ik wil mijn papa een mooi cadeau geven. Maar een sleutelhanger of een tekening maakt hem niet gelukkig. Wat mijn papa echt gelukkig zou maken, is dat wij hier allemaal mogen blijven wonen. Zo'n cadeau kan ik hem niet geven. Jij wel.”

De video eindigt met een duidelijke oproep op het scherm: “Help hem aan een cadeau voor Vaderdag. Kies zondag niet voor een partij die zijn familie geen toekomst gunt.”

“We willen iedereen eraan herinneren dat een stem meer is dan een bolletje kleuren. Elke stem bepaalt de hoop op een veilige toekomst. Het mooiste cadeau dat je deze Vaderdag dus kunt geven, is een toekomst voor vele kinderen en hun families in Vlaanderen,” vertelt Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen roept alle burgers en de media op om deze video massaal te delen om de 25% onbesliste kiezers te bereiken. Het doel is om een collectief bewustzijn te creëren en een stem te promoten voor humanere en inclusievere beleidsmaatregelen.

De video wordt verspreid via pers en de social media kanalen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

CREDITS: