VO Event verzorgt duurzaam Les Magritte du Cinéma

Crea / News / Sustainability

Op zaterdag 1 februari 2020 organiseerde VO Event de tiende editie van ‘Les Magritte du Cinéma’. Om deze in goede banen te leiden, vertrouwde de André Delvaux Academy opnieuw op VO Event. Het bureau, dat zo zijn vijf jaar samenwerking vierde met het filmevenement, verzorgde en coördineerde alles wat zich achter de schermen van het evenement afspeelde: het onthaal van de sterren, de begeleiding van de gasten, het sterrendiner en de afterparty.

De visuele identiteit van deze editie was van de hand van kunstenaar Spencer Stencils. Voor de aankleding van de verschillende zalen van het Square-gebouw baseerde VO Event zich op het oog-symbool. Het bureau stelde ter gelegenheid van tien jaar ‘Les Magritte du Cinéma’ ook een tentoonstelling samen met de mooiste backstagefoto’s van de negen vorige edities.

Credits: Alexis Haulot - Dana Le Lardic - Didier Bauwerarts - Frédéric Sierakowski - Olivier Polet / Isopix

VO Event blijft zich inzetten om steeds duurzamere en meer circulaire evenementen aan te bieden. Elk jaar treft het extra maatregelen om de impact van de Magritte-ceremonie tot een absoluut minimum te beperken. Hierna enkele van de nieuwe maatregelen die het in 2020 nam: verzamelen van sigarettenpeuken, zero-waste-catering voor het personeel, kiezen voor uitsluitend lokale leveranciers, hergebruiken van bewegwijzering van vorige edities enz.

VO compenseerde ook een deel van de CO2-uitstoot die de organisatie van het evenement teweegbracht. Het werkt hiervoor samen met Microsol in het kader van het Utsil Naj-project. Dit project wil de levenskwaliteit verbeteren van duizenden mensen die getroffen zijn door de klimaatverandering in plattelandsgebieden in Zuid-Amerika. Het evenementenbureau zal ook de volgende editie van ‘Les Magritte du Cinéma’ verzorgen.