VO viert 25-jarig bestaan met verandering

Communication / News

voOp 25 jaar tijd groeide VO, een klein bureau gespecialiseerd in evenementiële communicatie, uit tot een toekomstgerichte communicatie- en vrijetijdsgroep. Van de Drive In Movies tot de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo, over de Brusselse boekenbeurs, Brussels On Ice, Art on Paper… de events die VO in goede banen leidde gedurende de afgelopen 25 jaar zijn niet te tellen. Vandaag staan Michel Culot, die het bureau oprichtte in 1992, en zijn vennoot Patrick Parmentier aan het hoofd van een communicatie- en vrijetijdsgroep die vijf filialen overkoepelt met samen meer dan 100 medewerkers en zich ver buiten de platgetreden paden waagt.

« Om te beantwoorden aan een wereld in constante verandering, moeten we onszelf van kop tot teen heruitvinden, dat gaat van onze denk- en werkwijzen, over ons aanbod tot de concrete vertaling van nieuwe competenties. We zullen vooruitlopen op de nieuwe gedragingen, interesses en verlangens van elke contactpersoon en ons aanpassen, » leggen Michel Culot en Patrick Parmentier uit. De bedoeling is om steeds transversaler te werken door de diensten van de filialen op een flexibele manier te combineren, om zo de strategieën en de noden van de klanten te beantwoorden.

VO2VO Group omvat vijf filialen: VO Event, VO Citizen, Voice, VO Europe en DROH!ME. De vier eerste entiteiten houden zich bezig met communicatie; ze hebben elk hun eigen activiteiten en klanten, maar werken voor heel wat missies nauw samen. Die missies zijn tegenwoordig ook vaak internationaal.

Het ambitieuze project van DROH!ME Melting Park, dat vertrekt vanuit de rehabilitatie van de renbaan van Bosvoorde, opent half 2019 officieel zijn deuren. Hiermee waagt de groep zich op een heel ander, boeiend terrein: dat van de slimme vrijetijdsbesteding. De lat ligt hoog voor VO, zowel wat creativiteit als geleverde content betreft.  In die geest sloot VO nieuwe partnerships: met het grafisch bureau SIGN, met Freeman & Greenwood een jong bedrijf gespecialiseerd in CSR-communicatie en met Studio Gondo, een start-up die de groep versterkt door bruggen te slaan tussen merken, territoria of bedrijven en kunstenaars of ander creatief talent.

Door de ontwikkeling van DROH!ME Melting Park dat veel tijd en energie vraagt, besloten de vennoten om de organisatie van de groep te herzien. Michel Culot zal zich voornamelijk aan dit project wijden. Patrick Parmentier verlaat zijn directiepost bij VO Event, die hij sinds tien jaar bezette, en wordt co-ceo aan de zijde van Culot. In die functie zal hij zich hoofdzakelijk toeleggen op de evolutie van de groep, de internationalisering van zijn projecten en de ontwikkeling van synergiën. De nieuwe managing director van VO Citizen en VO Event, het historische filiaal van de groep, is Alexandre Velleuer die vijf jaar geleden aandeelhouder werd. Hij begon als stagiair in 2004 en is daarna altijd gebleven: gestaag beklom hij de hiërarchische ladder alvorens uiteindelijk de leiding te nemen over het bureau. Hij wordt actief bijgestaan door Vinciane Morel, business director & partner bij VO Event. Bij Voice gaf Patrick Parmentier de algemene directie door aan Sven Nijs. Serge Somerling van zijn kant is client service director. Allebei traden ze toe tot het aandeelhouderschap van Voice. Tot slot zit VO vanaf vandaag in een nieuw jasje, de groep krijgt een nieuwe visuele identiteit.