Volkswagen en DDB Brussels transformeren emoties in parfums

Crea / News

Off trackDDB Brussels lanceert de zesde en laatste aflevering van Off track’, de docureeks van Volkswagen die inzoomt op gepassioneerde mensen die de mainstream de rug toekeren en eigenzinnig hun eigen weg gaan. Deze keer neemt artisanaal parfumeur Romain Pantoustier ons mee naar Torgny in de Gaume en naar de ongerepte natuur van Han-Sur-Lesse op zoek naar inspiratie.

Deze zesde Off track’ begint bij dag en dauw op de hoogte van de Citadel van Namen. Samen met Romain Pantoustier neemt Volkswagen het pad omlaag naar de oude binnenstad. Na 13 jaar te hebben gewerkt voor de grote parfumhuizen, runt hij daar NeZ ZeN, een artisanale parfumerie waar hij in totale vrijheid zijn eigen parfumcreaties ontwikkelt.

Off trackPantoustier werkt met 160 voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Door deze onderling te combineren, te doseren en uit te balanceren kan hij een geurpalet met tienduizenden geuren creëren. Een fijn ontwikkelde geurzin is daarbij zijn belangrijkste instrument. “Als ik een geur ruik, splits ik hem eerst op in primaire geuren. Daarvan ken ik alle componenten. Een beetje zoals een muzikant die een symfonie van Beethoven noot per noot kan analyseren.” 

Credits:
Client: Volkswagen Belgium
Contact: Cindy Vanobbergen, Jo Lories
CD: Dieter De Ridder, Naïm Baddich
Creation: Kenn Van Lijsebeth / Gregory Ginterdaele - Antoinette Ribas / Pierre Urbaniak - Carole Brouwers
Account Team: Sylvie De Couvreur, Pascaline Van de Perre, Laura Bertone
Copy: Frederik Dewispelaere
TV producer: Erik Van Overloop
Production Company: Landvogel
Director: Kurt De Leijer
DOP: Piet Deyaert
Photographer: Bernard Hermant
Executive Producer: Thomas Cassiers
Producers: Yannick Verdonck, Maud Van Parys
Editor: Glenn Renard, Ward Geerts