Volle maan? Geef je borsten een volledige check

Crea / News

Eén op de acht vrouwen in Europa krijgt in haar leven te horen dat ze borstkanker heeft. Dat zijn ongeveer 500.000 diagnoses per jaar. Vroege opsporing is cruciaal in de strijd tegen borstkanker. Om vrouwen aan te moedigen hun borsten regelmatig te controleren en eventuele onregelmatigheden vroeg op te sporen, creëerden Think Pink en Publicis Groupe Belgium de Full Moon check. Een kalender voor vrouwen met een sterke reminder: check elke maand je borsten voor onregelmatigheden.

De Full Moon Check is geïnspireerd door de unieke band tussen de maan en het vrouwelijk lichaam en symboliseert de cyclische veranderingen die van nature plaatsvinden. Vrouwen worden aangespoord om hun zelfcontrole af te stemmen op het natuurlijke ritme van de volle maan, die één keer per maand plaatsvindt. Door hun borsten regelmatig te onderzoeken, vergroten ze de kans dat ze afwijkingen in een vroeg stadium ontdekken. Een impactvol idee dat verder gaat dan alleen print: de Full Moon Check is beschikbaar als een downloadbare kalender, een website en poster. Een duurzaam en veelzijdig idee dat de gezondheid van alle vrouwen beschermt.

Met de Full Moon Check wil ThinkPink alle vrouwen op een natuurlijke manier aansporen om hun borsten te controleren. Met de regelmaat van een kalender. 

FullMoonCheck

Credits

Client: Think Pink Belgium - Mieke Deprez
CCO: Eduardo Marques
CD: Laurence Vandeputte

Head of Art: Guilherme Nunes

Creatives: Veda Ferdin & Mathéo Elice, Jolien Elegeert

Copywriter: Maarten De Maayer, Wim Corremans
Brand & Campaign Strategist: Nicolas Vergauwen, Jorinda Hasa
Client Lead: Kaat Danneels

Digital Business & Operations Director: Emily Olaerts

Front-end Developer: Laetitia Carosio

Back-end Developer: François Charles

Senior Account Manager: Katja d'Hollander
Design & DTP Lead: Romaine Dhainaut

Digital Designer: Christopher Goossens

Motion Designer: Gauthier Fairon

Sr Infographist: François Baudon

Print Producer: Marleen Hemeleers

PR & Influencer Lead: Astrid Mattelaer

Content Lead: Joyce Poelmans