Volledig vrouwelijke jury voor Gerety Awards

Awards / News

Het wereldvermaarde bureau Cosette lanceert een oproep voor kandidaturen met het oog op de Gerety Awards 2023. De campagne benadrukt het belang van nieuwe perspectieven en doet dat aan de hand van meer dan twintig vertalingen, waaronder ook in het Nederlands. En op het vlak van diversiteit geeft de jury van de awards alvast het juiste voorbeeld.

Dit jaar bestaat de jury immers uit 190 leden afkomstig uit 40 verschillende landen, die actief zijn bij agencies, adverteerders, studio's en productiehuizen van over de hele wereld. Bovendien zetel zoals vermeld dus alleen vrouwen in de jury van de editie-2023.

De Gerety Awards zijn genoemd naar Frances Gerety, de copywriter die in 1948 de slogan "a diamond is forever" bedacht, en de organisatie wil de sector vanuit een vrouwelijke lens bekijken. Cosette had in 2021 de prijs voor agency van het jaar gewonnen, en viel eerder in de prijzen met werk voor klanten als Sick Kids, Nabs, McDonald’s en de World Wheelchair Rugby. Dit jaar wou het bureau een campagne lanceren om meer diverse kandidaturen voor de Gerety Awards uit te lokken, gebaseerd op een honderd procent vrouwelijk perspectief zonder stereotypes. 

"We wisten dat we moesten inzetten op wat de Gerety Awards onderscheidt van alle andere awardshows," zegt group creative director Nicole Ellerton"Dankzij een volledig vrouwelijke jury beoordelen we het werk door een unieke lens en creëren we een perspectief dat niemand anders biedt."

De nieuwe deadline voor kandidaturen is 14 april. Zowel nationale als internationale campagnes komen in aanmerking voor de competitie - de enige criteria zijn de originaliteit van het idee en de creativiteit in de uitvoering.

Inschrijven kan via de volgende link: https://www.geretyawards.com/