Volvo en FamousGrey zetten radiospots slim slim slim in

Crea / News

Volvo NLIn 2020 wil Volvo geen doden of zwaargewonden meer met nieuwe wagens van het merk. Een ambitieus maar haalbaar target, denken ze daar, "want vandaag kan geen enkel ander automerk tippen aan de veiligheidsopties waarmee zelfs de standaardmodellen van Volvo zijn uitgerust." De radiocampagne bedacht door FamousGrey zet deze USP alvast op een "heel, heel, heel, héél" creatieve en doordachte manier in de kijker.
Om het imago van Volvo als meest veilige automerk te verstevigen, biedt het merk tijdelijk hun meest geavanceerde veiligheidspakket, IntelliSafe Surround, aan in de standaarduitvoering van de V90, S90 en XC90. FamousGrey ontwikkelde hiervoor drie creatieve radiospots die elk inspelen op een veiligheidstechnologie: City Safety, Lane Keeping Aid en Automatic Speed Limiter.
De eerste seconden van de spots tarten de verbeelding door op een kinderlijk repetitieve manier een complexe veiligheidsoptie voor te stellen. De spots breken het radioblok en trekken de aandacht. Ze bieden de luisteraar een bijzondere audio-ervaring en een hoogstaand staaltje sound engineering. Noot: de spots komen het beste tot hun recht in de auto of met een koptelefoon.
Daarnaast werkte FamousGrey ook print affiches uit en een website waar de consument meer informatie kan vinden over het aanbod. Sinds maandag 29 april 2019 op de radio, gedurende twee weken.

Radiospot - Automatic Speed Limiter
Radiospot - City Safety
Radiospot - Lane Keeping Aid

Credits
Client: Volvo Car Belux
Client contacts: Balder D’hondt, Lolita Swanet
Agency: FamousGrey
Excecutive CD: Peter Ampe
Creative Team: Marc Richard Vander Heyden, Tom Berth, Diederik Jeangout, Geert De Rocker
Copywriter: Marc Richard Vander Heyden, Tom Berth, Diederik Jeangout, Geert De Rocker, Jonathan d’Oultremont
Project leader: Matthias Roose, Gwennaëlle Biernaux, Klaartje Vanmulders
Brand Leader: Barbara van Huis
RTV producer: Loes Fierens
Production director: Emily Rammant
Production: FamousGrey Productions
Sound Engineers: Eli Sundermann, Pierre-Etienne Bonnet
Voice coach: Raf Debraekeleer
Soundstudio: FamousGrey Productions