VOOmobile ruilt Orange in voor BASE

budget

Communication / Media / News

VOOmobile TelenetKabelbedrijf Nethys, actief onder de naam VOO, en Telenet Group, een filiaal dat volledig eigendom is van Telenet Group Holding, hebben een MVNO-partnerschap afgesloten voor de komende vijf jaar. Sinds 2013 biedt VOO mobiele diensten aan zijn klanten via een akkoord met Telenet, waarbij het netwerk van Orange België gebruikt wordt Die overeenkomst tussen Telenet en VOO loopt af in december 2018. Ondertussen beschikt Telenet, dankzij de overname van BASE in 2016, over zijn eigen mobiele netwerk. Het partnerschap zal dus voortgezet worden op dit netwerk en niet meer op dat van Orange.
VOOmobile van zijn kant ontpopte zich al snel tot een van de belangrijkste MVNO's in Franstalig België, wat het merk VOO in staat stelde om 'triple-' en 'quadruple-play'-formules aan de Waalse en Brusselse consument aan te bieden. Op grond van de nieuwe overeenkomst zullen de mobiele klanten van VOO binnenkort het mobiele netwerk van Orange verlaten en ondergebracht worden op het netwerk van Telenet. Alle abonnees van VOOmobile zullen in de loop van 2018 gemigreerd worden naar het netwerk van Telenet. De overeenkomst verlengt de samenwerking tussen de twee bedrijven tot 31 december 2023. Stéphane Moreau, CEO van Nethys-VOO: “De keuze van een nieuwe MVNO-partner was van sterk strategisch belang voor de toekomst van VOO. Mobiele telefonie kent een indrukwekkende stijging binnen ons aanbod, en tegelijk hadden we nood aan een kwalitatief netwerk en voorwaarden die ons toelieten om ons verder te ontwikkelen in dit segment. Telenet kon hieraan beantwoorden. Nethys heeft besloten om VOO om te vormen tot een full MVNO en hiervoor zijn belangrijke investeringen gepland in 2018.”
John Porter, CEO van Telenet, is uiteraard een tevreden man: “Wij zijn verheugd dat we onze samenwerking met VOO kunnen voortzetten. VOO is immers een sterke speler met een solide basis in het Waalse en Brusselse mobiele landschap. Dit bevestigt ook ons absolute vertrouwen in de toekomst van de markt van de virtuele operatoren, waar we een betrouwbare en bijzonder ervaren partner zijn. Bovendien kunnen de VOO-klanten binnenkort genieten van ons ultramodern netwerk, aangezien 90% van onze 2800 sites recent is uitgerust met de nieuwste 2G-, 3G-, en 4G-technologie.”
Voo heeft enorm veel ambitie met VOOmobile, zegt Jos Donvil, CEO van afdeling VOO: "Vandaar dat het uitermate belangrijk was om te kunnen rekenen op een betrouwbare partner. Telenet heeft al enorm veel geïnvesteerd in zijn mobiel netwerk en zal dat ook blijven doen, wat een belangrijk aspect was bij onze keuze. Hun mobiele netwerk is reeds heel kwalitatief en zal de enorme groei van ons aantal abonnees ondersteunen. Zo kunnen we onze klanten unieke connectiviteitsoplossingen bieden voor de behoeften van het hele gezin, onder andere met het One-aanbod (TV-NET-TEL-VOOmobile).”