VRT Creative en De Tijdloze krijgen het niet kapot

Crea / News

“Niet kapot te krijgen.” Het is al eventjes de slogan van De Tijdloze. Maar naast een top 100 is De Tijdloze ook een volwaardige digitale radiozender die je de klok rond kan beluisteren. Met hetzelfde recept: de beste muziek aller tijden. Om dat in de verf te zetten sloegen VRT Creative en De Tijdloze de handen in elkaar met YouTubers en TikTokkers van over de hele wereld.

Sommige hits zijn zo sterk dat je er gelijk wat mee kan doen. Africa van Toto op zoete aardappel en kalebassen? Perfect. Thunderstruck van AC/DC op een blokfluit? Top. Billie Jean van Michael Jackson door een rubberen kip? Ideaal. Het zijn maar een paar voorbeelden van muzikale experimenten die je online tegenkomt. VRT Creative speurde het internet af naar de leukste voorbeelden en hun makers, en vond die in Zweden, Amerika of zelfs Maleisië. "Het is fantastisch om te zien dat mensen, ook jongeren en kinderen, vandaag nog bezig zijn met het maken van hun eigen - vaak grappige - versies van 20 of 40 jaar oude nummers," zegt Jan Van Biesen. "En die video’s bewijzen nu net het punt van De Tijdloze: sommige hits zijn gewoonweg niet kapot te krijgen."

De campagne bestaat uit een hele lijst video’s die het hele jaar door aangevuld wordt met nieuw materiaal. Ze is vanaf 10 mei te zien op televisie en online.

Credits:

Client: VRT

Brand: De Tijdloze

Marketing team: Jan Van Biesen, Floris Nieuwdorp, Elisabeth Roelandt

Agency: VRT Creative CD: Lieven Van Overbeke Creative team: Olaf Meuleman, Thomas Thysens, Johan Van Oeckel

Account team: Taraneh Ataï Kachoui, Justine Bastijns Producer: Sofie Bergers

Motion design: Fabio Verhelst, Koen Candries Sound engineer: Klaas Beheydt Videos used: Mister Chicken, The Wackids, Paradigmaestro, Phillipflute2368, Pupsi