VRT, DPG Media, SBS en Streamz reiken nieuwe mediaprijzen uit

Awards / Media / News

Creatief talent, Vlaanderen heeft het en dat moet gevierd. Op 28 januari 2023 zetten VRT, DPG Media, SBS en Streamz dat Vlaamse talent in de schijnwerpers tijdens wat hét media-event van het jaar moet worden: een grootse televisieshow, radio-dag en online event. Alles wat je het afgelopen jaar gezien of gehoord moet hebben in de Vlaamse media wordt die dag, een hele dag lang, voor de spotlight gehaald.

Het nieuwe crossmediale initiatief van de omroepen viert de beste Vlaamse mediaproducties en persoonlijkheden met tien awards. Het Vlaamse publiek kiest de winnaars voor zeven prijzen, een negenkoppige jury bepaalt de laatste drie prijzen. De jury wordt door de omroepen samengesteld uit drie vrouwen, drie mannen en drie min dertigers. De televisieshow zal te zien zijn op Eén, VTM, Play4, VRT NU, VTM GO, GoPlay en HLN.be. De radio-dag zal live te beluisteren zijn op de verschillende radiozenders van VRT, DPG Media en SBS/Mediahuis én zal de hele dag en avond te volgen zijn via livestream op alle digitale kanalen.

De omroepen willen ook de komende jaren, op zaterdag 27 januari 2024 en zaterdag 25 januari 2025, media-awards uitreiken.