VRT en Mutant maken van België beschermd muziekgebied

Crea / Media / News

De Belgische muziekscene is een van de vele sectoren die het afgelopen jaar hard te verduren heeft gekregen. Daarom slaan VRT en VI.BE de handen in elkaar tijdens De Week van de Belgische Muziek. Tal van mediamerken zullen initiatieven starten om alle betrokkenen uit de muzieksector te steunen. Mutant werd ingeschakeld voor de branding en om De Week van de Belgische Muziek in de markt te zetten. Gerrit Kerremans, muziekcoördinator bij VRT, legt uit: “Hoe klein ons land ook is, onze muziekscene is écht groots. Decennia lang scheren wij muzikale toppen met de beste artiesten, festivals en logistieke bedrijven die de live sector voorzien van podia, licht, geluid, roadies, tourmanagement,etc. Deze sector heeft het nu verschrikkelijk zwaar. Diegenen die het vandaag moeilijk hebben willen we met deze campagne een hart onder de riem steken.”

Odin Saillé, creatief directeur bij Mutant: “We wilden deze enorme muziekscene visualiseren op een manier die beschermende instinctieve emoties zou opwekken bij ons publiek. We landden op een wereld vol aimabele muzikale wezens die ons doen denken aan tekenfilms uit onze jeugd. ‘België, Beschermd Muziekgebied’ was geboren.” De vormgeving van de campagne is vertrokken vanuit een warme nostalgische beeldtaal die Mutant heeft aangevuld met verschillende strakke elementen, zegt Frank Schouwaerts, sinds januari design director bij Mutant: "We werkten nauw samen met top illustrator Jiro Bevis om de basis van deze wereld te creëren en de geweldige crew van Volstok bracht het geheel tot leven. Het logo van Week van de Belgische Muziek, in de vorm van een hart, heeft door zijn geometrische vorm iets universeel en spreekt daarom de brede doelgroep aan."

Vlaamse rapper Brihang nam de voice over voor zich. Zijn poëtische stem is te horen in de film en in de al even poëtische radiospots die de contrasten benoemd tussen de Belgische cultuur en onze merkwaardige prestaties op muzikaal vlak. Daarnaast bestaat de campagne nog uit een print reeks en merchandising die verkocht zal worden op weekvandebelgischemuziek.be ten voordele van de Belgische muziekscene.