VRT en NPO sluiten samenwerking met Tom Waes in de hoofdrol

Media / News

VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO gaan de komende drie jaar intensief samenwerken aan verschillende coproducties waar Tom Waes in te zien is. Ze slaan de handen in elkaar voor een vijftal programma's, waarvan twee fictieproducties en verschillende non-fictieprojecten. Het eerste resultaat van deze samenwerking is al in 2024 te zien bij zowel VRT als NPO. Het Vlaamse productiehuis De Mensen zal deze programma's maken.

Samenwerking is essentieel voor publieke omroepen om op een duurzame manier een genre als fictie te maken, maar ook op vlak van non-fictie is het nuttig om de krachten te bundelen. Dankzij deze structurele samenwerking tussen VRT en NPO kan zowel het Vlaamse als het Nederlandse publiek de komende jaren van verschillende programma's met Tom genieten.

Ricus Jansegers, directeur content VRT, vertelt: “Het is met gepaste trots dat we deze samenwerking bekendmaken. In uitdagende financiële tijden slaan VRT en NPO de handen in elkaar om hoogwaardige programma’s te kunnen blijven produceren met lokaal talent. Onze kijkers zijn dol op Tom Waes en dat geldt duidelijk ook voor de Nederlanders. Deze samenwerking met NPO is trouwens deel van een geheel: we bespreken ook hoe we de krachten kunnen bundelen op vlak van innovatie, digitale toepassingen, opleidingen...”

Tom Waes hoeft in Vlaanderen geen introductie meer, maar ook in Nederland is hij al jaren een gekende en geliefde naam. Zo werden verschillende seizoenen van Reizen Waes uitgezonden bij NPO, kennen onze noorderburen Waes uiteraard van de fictiereeks Undercover en zag het Nederlandse publiek hem onlangs nog aan het werk in Het verhaal van Vlaanderen, dat na het overdonderende succes in Vlaanderen ook bijna 1 miljoen Nederlanders wekelijks kon boeien.