VRT en Streamz brengt Het eiland terug samen

Media / News

Na meer dan twintig jaar wachten worden fans van Het eiland beloond met een exclusieve reünie-special, waar 13 originele leden van de cast en de makers terug samenkomen. Bedenker en regisseur Jan Eelen en acteurs Tom Van Dyck, Dirk Van Dijck, Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden, An Miller, Jeroen Van Dyck, Peter Ceustermans en Rita Beckx keren allemaal terug voor de special die vanaf 11 juli op Streamz te zien zal zijn en dit najaar ook op VRT. ​

Twintig jaar later behoort Het eiland nog steeds tot ons collectief geheugen. De reeks kwam tot stand na het opnemen van een sketch voor de VRT-reeks In de gloria, waarin de dynamiek tussen Wim, Tom en Frank de inspiratie vormde voor een nieuwe reeks. En dus werden we geïntroduceerd tot Guido Pallemans, Michel Drets en Frankie Loosveld die samen op het bureau-eiland op de dienst administratie van Cynalco Medics zaten. De reeks ging over vriendschap, trouw, het vasthouden aan rituelen en gewoontes, onzekerheid en besluiteloosheid, en angst voor het nieuwe en het onbekende. Vaak tegen beter weten in. Voor velen soms herkenbaar en soms confronterend.

20 jaar Het eiland ​ is een productie van Woestijnvis voor VRT en Streamz. De special zal vanaf 11 juli 2024 beschikbaar zijn op Streamz en dit najaar op VRT CANVAS en VRT MAX.

(c) Beeld: Thomas Nolf