VRT en VI.BE helemaal klaar voor MIA's 2023

Media / News

Op 24 januari vindt de zestiende editie van de MIA's (Music Industry Awards)plaats. Niels Destadsbader presenteert, tien Vlaamse artiesten staan op het podium en er worden heel wat prijzen uitgereikt. ​De MIA's zijn een organisatie van VRT en VI.BE, het steunpunt voor artiesten en de muzieksector. Ontdek hieronder alles over de uitzending morgenavond, live vanuit het Sportpaleis in Antwerpen en te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Op 23 januari wordt ook bekend gemaakt dat de Sector lifetime achievement award naar ICP recording studios gaat. Met deze award brengen de VRT en VI.BE hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. ICP opende de deuren in 1980 in Brussel en bijna 45 jaar later is het nog steeds een internationale referentie.

Daarnaast maakt VRT 1 bekend welke bekende gezichten een MIA zullen uitreiken in de show. Dat zijn: Gloria Monserez, Tom Waes, Michèle Cuvelier, Guga Baúl, Loena Hendrickx, Willem De Schryver, Elisabeth Lucie Baeten, Tine Embrechts, Ella Leyers, Geert Van Rampelberg, Average Rob & Arno The Kid, Kristel Verbeke, Alex Callier, Jennifer Heylen en Bart Cannaerts.

Deze editie trakteren Bazart, Pommelien Thijs, Bart Peeters, Gustaph, Brihang, Metejoor, Coely, Glints, Portland en DIKKE het publiek op optredens.

Zoals altijd wordt de uitzending van de MIA's op VRT 1 ondertiteld. Voor het eerst zal er ook live VGT (Vlaamse gebarentaal) en audiodescriptie worden voorzien voor de MIA's, via het kanaal van Ketnet

De winnaars in de sectorcategorieën (Auteur-Componist, Muzikant, Producer, Live Act, Artwork, Videoclip) worden op 24 januari bekendgemaakt op Studio Brussel, tussen 19.00 en 20.30 uur. Daarna start de uitzending van de MIA's om 20.40 uur live op VRT 1 en VRT MAX. 

Een overzicht van de andere acties tijdens de Week van de Belgische muziek vind je hier.