VRT laat achter de schermen kijken

Media / News

VRT_headquarters_in_Brussels_RedversOp zaterdag 6 oktober zet de VRT haar deuren open voor bezoekers tijdens het Weekend van de Klant. Via verschillende themawandelingen komt u te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Professionele VRT-gidsen schetsen een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, tv en online in ons leven spelen. Zij leggen uit hoe onze programma’s tot stand komen en nemen u mee achter de schermen van regiekamers, radio- en televisiestudio’s.
Wilt u alles te weten komen over het rijke VRT-archief, daal dan mee af in de kelders van het VRT-gebouw tijdens de archiefwandeling. Neemt u liever een kijkje op de werkplek van Sabine en Frank, kies dan voor de studiowandeling met of zonder torenbezoek. Rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar vallen onder de verantwoordelijkheid van de ouders. Om veiligheidsredenen kunnen slechts 3 rolstoelen per groep worden toegelaten, een torenbezoek is evenwel niet mogelijk voor rolstoelgebruikers. Wanneer de veiligheid niet kan worden gegarandeerd vanwege extreme weersomstandigheden, wordt het torenbezoek herleid tot een bezoek aan de binnenkant van de toren.
Een archief- of studiowandeling kosten 14 € per persoon, een studiowandeling met torenbezoek kost 20 € persoon.  Inschrijven kan via VRT - Dag van de Klant.