VRT lanceert videospeler VRT NU

Innovation / Media / News

online_VRTLogos_press_120117-04Op maandag 30 januari kan de Vlaming kennis maken met VRT NU, het online platform waar alle programma’s van de publieke omroep bekeken en herbekeken kunnen worden. Dat maakte gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts gisteren bekend. Later dit voorjaar wordt ook VRT NWS gelanceerd.

online_VRTLogos_press_120117-02

VRT NU is het digitaal kijkplatform waarop iedereen, dag en nacht, zijn of haar favoriete programma’s van VRT kan bekijken. Waar je nieuwe programma’s kan ontdekken, wanneer je maar wil en het is bovendien helemaal gratis. Voor wie wil, is hier een groot gebruikscomfort. VRT NU zit helemaal in het nu, met live-programma’s of programma’s tot een maand na uitzending. Bovendien vind je er ook een selectie programma’s uit het archief die nu opnieuw actueel zijn, op die manier wordt VRT NU een plek die wil inspelen op ontdekking. Wie bijvoorbeeld de recentste aflevering van Thuis komt bekijken, kan ook aanbod ontdekken van Canvas of de radiozenders.

online_VRTLogos_press_120117-03

VRT NU wordt gelanceerd als een website (vrtnu.be) en in de loop van 2017 verder uitgebouwd, onder meer met apps. Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie: “Met VRT NU willen we slim inspelen op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Kijkers kunnen programma’s bekijken en herbekijken, waar ze willen, wanneer ze willen. We gaan bovendien dat aanbod aanvullen met programma’s die een actuele relevantie hebben. Zo vergroten we het kijkcomfort en versterken we opnieuw de band met de Vlaamse mediagebruiker. VRT is de laatste jaren zeer sterk gericht op haar publiek. Als het publiek evolueert, evolueert VRT mee. VRT NU laat ons toe om als organisatie wendbaar te zijn en snel te kunnen inspelen op nieuwe kijktendensen.  Het zelf beheren van zo'n platform zorgt ervoor dat we veel kunnen leren. Die inzichten delen we met al onze medewerkers. Zodat iedereen mee is, en mee kan nadenken over de volgende stappen.”

En VRT NWS? Liesbet Vrieleman, algemeen directeur informatie: “VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden, dat naast zijn vertrouwd publiek spontaan aansluiting vindt bij een nieuwe generatie van digital natives. Een breed nieuwsmerk waar iedereen iets van z'n gading vindt. Later dit voorjaar stopt deredactie.be en start vrtnws.be. Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online.”

VRT NWS is er voor iedereen, zegt Paul Lembrechts, maar niet per se voor iedereen tegelijk: "Niet op al onze kanalen in dezelfde vorm of met dezelfde inhoud op elk moment van de dag. VRT NWS heeft evenveel gezichten als ons publiek. Met VRT NWS gaan we echt nieuws op maat kunnen aanbieden.”