VRT Radio Bene on air

Media / News

Vanaf vandaag kan je luisteren naar VRT Radio Bene. De digitale radiozender van VRT belooft "de mooiste evergreens en de beste artiesten van bij ons".  

"De vernieuwde VRT Radio Bene (met nieuw naam en nieuw logo) klinkt heel herkenbaar met evergreens en hits die goed in de oren liggen en die je een goed gevoel geven. Je zet Radio Bene op als je zorgeloos wil genieten en wegdromen met herinneringen van vroeger of dagdromen met de verhalen van vandaag. En vooral, je hoort op Radio Bene ook bekende stemmen die alles aan mekaar praten tussen 6 in de ochtend en 6 in de avond. Ik ben vooral heel blij met 3 nieuwe vaste presentatoren en veel artiesten die er zullen zijn in de zomer. En voor het najaar hebben we al mooie acties gepland met de Radio Bene Evergreen 1000 als hoogtepunt," zegt ​Rino Ver Eecke, nethoofd VRT Radio2/VRT Radio Bene.

De bekende en vertrouwde stemmen blijven present in de programmatie van VRT Radio Bene: Herbert Verhaeghe, Cathérine Vandoorne, Peter Verhulst, Lars De Groote, Vanessa Vanhove, Peter Hermans, Luc Appermont en Guy De Pré.

Naast de vertrouwde presentatoren krijgt VRT Radio Bene versterking van twee monumenten uit de Vlaamse muziek en showbizz: Barbara Dex en Belle Perez. Barbara presenteert Radio Bene Gewoon Genieten tussen 10 en 12 uur. Belle kan je horen tussen 16 en 18 uur tijdens Radio Bene Goed Gezind. Beiden hebben zich geëngageerd om er te zijn als de vaste stemmen Cathérine Vandoorne en Vanessa Vanhove op vakantie zijn.

Op weekdagmiddagen tussen 12 en 13 uur komt het programma vanuit Blankenberge. Kim Debrie, Benjamien Schollaert en Anja Daems draaien een uur lang zomerhits. Als je langskomt aan de studio op de zeedijk aan de Belgium Pier kan je hen aan het werk zien. In het weekend, op zaterdag en zondag, maak je kans op een vakantie of een DAB+radio.